SoD Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 HejPotrzebuję laptopa na magazyn:- wytrzymały- solidna klawiatura- zawiasy jeszcze solidniejsze- będzie pracować z bezprzewodowym czytnikiem kodów kreskowychCena... no powiedźmy bez limitu.Z góry dziękuje! Dzięki Wam kupiłem już dużo dobrych laptopów czy PCtów i mam nadzieję, że i teraz mi się uda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Tematy o zakupach laptopów, netbooków, akcesoriów, itp. (oraz o wymianie podzespołów w laptopach) zakładamy w dziale "Laptopy i netbooki".Wątek przeniosłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajwer257 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 1) Kwota przeznaczona na zakup: 2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):5) Osobiste preferencje:6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego) Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoD Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 1. Kwota no to myślę coś około 3500zł2. Matryca 15, hd wystarczy3. zastosowanie... excel + taki tam program zarządzanie magazynem4. Matryca nie mam pojęcia oby jasna5. brak6. windows 7 czeka na laptopa Chodzi mi o to, żeby laptop był mocny z zewnątrz. Obudowa zawiasy i tak dalej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajwer257 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Dell latitude 3550 z i5 ulv i GF830m. Matryca FULL HD IPS matowa bardzo dobrej jakości, dobre wykonanie biznesowe przy tym ładna stylistyka, wygodna podświetlana klawiatura, wysoka kultura pracy, długi czas pracy na baterii (6h na wifi), lekki jak na 15 cali 2.20 kg wagi 3 letnia gwarancjia biznesowa Dell "Serwis u klienta następnego dnia roboczego to najszybsza i najlepsza forma serwisowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Przez chwilę myślałem, żeby pokombinować nad czymś z i5-6300HQ (Excel lubi dodatkowe rdzenie, zwłaszcza przy dużych arkuszach), ale tutaj wsparcia dla starszych systemów operacyjnych nie będzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoD Posted February 8, 2016 Author Report Share Posted February 8, 2016 Od firmy która właśnie pisze program pod moje wymagania poleca mi:Lenovo T540P, ale czekam też na Wasze propozycję.Kurz i inne syfy nie będą mu straszne? Ten laptop non stop będzie w ruchu z magazynu na magazyn. Nie będzie sobie leżał na biurku. Może lepiej wziąć coś tańszego? Po prostu nie warto wywalać tyle kasy na laptopa pod jeden program? Ważne żeby był wytrzymały, to co będzie w środku może być ze średniej półki, a może i nawet tej niższej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 W sumie w Komputroniku nie jest w takiej fatalnej cenie, ale z drugiej strony ma gorsze warunki gwarancji od Della.Jak chcesz rzeczywistego toughbooka, który wytrzyma prawie każde warunki to cena może być wielokrotnie wyższa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajwer257 Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Lenovo T540P tez bedzie ok ale troche jest drogi moim zdaniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoD Posted February 12, 2016 Author Report Share Posted February 12, 2016 Może coś jeszcze zaproponujecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoD Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Dell PrecisionDell LatitudeLenovo ThinkPadHP ProBookHP EliteBookPanowie pomożecie? W tym tygodniu muszę zamówić sprzęt. HP EliteBooki całe metalowe, wyglądają dobrze i cenowo świetnie.Takie oferty znalazłem jakieś podejrzane:http://allegro.pl/nowy-laptop-hp-elitebook-8440p-14-i5-ssd-win-7-i5624380680.htmlhttp://allegro.pl/laptop-hp-elitebook-8460p-14-i5-320-hdd-win-7-fv-i5624373552.htmlhttp://allegro.pl/prestiz-hp-elitebook-i5-2x3-2ghz-8gb-win7pro-10-i5952332529.htmlTego typu ofert jest od groma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted February 23, 2016 Report Share Posted February 23, 2016 Elitebooki z i5 pierwszej generacji powinny kosztować ok. 800 (z systemem). Drugiej generacji koło 1100.W każdym razie do magazynu to jednak wolałbym Latitude'a 3550, albo Thinkpada - w każdym razie coś na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SoD Posted February 23, 2016 Author Report Share Posted February 23, 2016 Trochę poczytałem zdecydowałem się jednak na EliteBooka, mam dwa typy:http://allegro.pl/hp-elitebook-8540p-i5-2x2-93ghz-6gb-quadro-win7-10-i6002895063.htmlhttp://allegro.pl/hp-elitebook-8560p-i5-2540m-2-6ghz-4gb-320gb-nowy-i5996539315.htmlZamiast jednego Della czy Lenovo szarpnę dwa EliteBooki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.