Jump to content
Sign in to follow this  
someone1989

Problem z wi-fi na 1 urządzeniu. TP-LINK -> XPERIA

Recommended Posts

Mam router TP LINK W8961ND

Na stałe na kablu działają 2 kompy

Na wi fi na stałe działają 3 telefony, 1 dekoder oraz 1 laptop. Czasem dochodzą kolejne telefony.

Problem polega na tym że na jednym z telefonów naglę sieć się rozłączyła i podaje ciągle że jest poza zasięgiem nawet jak stoję z nim przy routerze. Zapomniałem sieć to jej nie wyszukał. Dodałem ją po ssid i podałem hasło i dalej podaje że sieć poza zasięgiem. Oczywiście komputery, laptopy, dekoder i pozostałe telefony łączą się z siecią bez problemu ( nawet te będące piętro niżej i po przekątnej budynku także zasięg router ma bardzo dobry )

Ktoś ma pomysł jak zmusić telefon do połączenia z siecią?

Edited by someone1989

Share this post


Link to post
Share on other sites

Inne sieci łapie i łączy się. Np na drugim tel włączyłem LTE i opcję routera od razy xperia wykryła sieć i po podaniu hasła się połączyła. Więc to nie wina tel a raczej coś z routerem?? Już kilka razy tak było że mi rozłączał się telefon z tą siecią (Tp-Link) i po paru sekundach połączał na nowo a teraz cały czas ja widzi jako poza zasięgiem...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...