herendil Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Witam wszystkich,Od jakiegoś czasu posiadam GTX 970 MSI Gaming i w sumie jestem zadowolony. W najnowszych grach bez podkrecania na ultra działa dobrze (poza zbugowanymi grami typu AC Unity, czy BF4).Problem leży w OC, kiedy podkręce kartę w grach wywala mi do pulpitu i wyświetla jakiś błąd ekranu czy coś. Na przykład w Lords of the fallen kiedy podkręce nawet o +10 na rdzeniu to i tak wywala. Na standardowych zegarach jest ok. Mam MSI Afterburnera i robiłem format po zainstalowaniu karty. W alien isolation jest tak samo. Ale na przykład w Company of heroes 2 mogę grać normalnie na OC, w BF3 i w BF4 także mogę grać normalnie. To wina sterowników czy karty? Nie wiem czy znowu mam wadliwą sztukę czy co... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted January 25, 2015 Report Share Posted January 25, 2015 Sterowniki zainstalowałeś z dołączonej płyty czy pobrane ze strony nVidii ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
herendil Posted January 25, 2015 Author Report Share Posted January 25, 2015 zawsze mam najnowsze sterowniki. Gforce Experience Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraven2000 Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Widac ta karta ma walla takiego i tyle. Zdarza sie. Ewentualnie zle dobrales zasilanie lub masz kiepski zasilacz co na 12tce nie wyrabia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Irenez Posted January 26, 2015 Report Share Posted January 26, 2015 Jaki dokładnie model zasilacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
herendil Posted January 28, 2015 Author Report Share Posted January 28, 2015 zasilacz to OCZ stealthxstream 2 600W. Może to być wina zasilacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kraven2000 Posted January 30, 2015 Report Share Posted January 30, 2015 Raczej nie. Ten OCZ to az nadto. Sprawdz jakie masz napiecia w bios. Moga byc za male...ale niech podnosi je ktos kto sie zna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.