LouisFreakman Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Cześć!Robiłem ostatnio testy temperatur pod obciążeniem i okazało się, że boxowe chłodzenie niezbyt radzi sobie ze zbijaniem temperatury podczas dłuższej gry w bardziej wymagające tytuły. Stąd też zwracam się do osób obeznanych z tematem i posiadajacych doświadczenie w kwestii chłodzenia procesora - jaki cooler wybrać żeby był wytrzymały i przede wszystkim dobrze radził sobie z odbieraniem oraz rozpraszaniem ciepła. Mój procesor to, tak jak w temacie, i5-3570, płyta główna MSI Z77A-G43. Proszę doradźcie mi co wybrać bo niestety zupełnie się na tym nie znam i nie śledzę nowinek z działu chłodzenia podzespołów. Cena najlepiej taka która nie nadszarpie studenckiego budźetu w okolicach 100-120 zł. Będę wdzięczny za wskazówki i propozycje konkretnych modeli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Fera 2 spokojnie starczy - https://www.cooling.pl/silentiumpc-fera-2-he1224,produkt,554445.html - upewnij się tylko czy wejdzie do twojej obudowy (w większości przypadków nie powinno być problemów, chyba że masz jakąś strasznie wąską budę). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouisFreakman Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Moja obudowa to Gladius M40 PB - podobno moze zmieścić do 157 cm chłodzenia CPU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 W takim razie spokojnie wejdzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouisFreakman Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 O.K. A jaką pastę do tego polecacie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omas Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Dostaniesz w zestawie, nie potrzebujesz.Ale to do jednej aplikacji, więc jakbyś potrzebował więcej to Arctic MX-2, Zalman STG-2, IC Diamond, etc. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 W zestawie z chłodzeniem jest dołączona pasta, może nie rewelacyjna, ale spokojnie wystarczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LouisFreakman Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Super, w takim razie dziękuję za poradę - już wiem co kupić i nawet nie wyjdzie tak drogo jak się obawiałem. Temat do zamknięcia.Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...