Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Assasin4

TV za około 1300zl

Recommended Posts

Właśnie zepsuł mi się telewizor 32'' CRT, dlatego zamierzam zainwestować w nowy. Przyzwyczaiłem się do 32 cali i powiem, ze chciałbym cut większy (może 40" lub 42"). Ważne aby był full hd bo na pewno będę podłączał lapka. Co polecacie na chwile obecna? Co sądziecie o

THOMSON 42FU2253

Chciałbym odświeżyć wątek. Interesuje mnie TV podobnych gabarytów (~42") LED.

Cena, jaka mnie interesuje to ~1500 +/-100 zł, oczywistą oczywistością jest, że musi być full hd. Ten LG jest prawie idealny, niestety ma za mało portów HDMI. Chcę do niego podłączyć kompa i ps3 na chwilę obecną, a później jeszcze ps4 i dekoder. Dlatego szukam czegoś co ma minimum 3 porty i ładną jakość obrazu.

podłącze do niego normalnie PC? Szperając po allegro napotkałem się na kable DVI-HDMI, ale przy każdym jest dopisek:

kabel pozwala na podłączenie komputera z telewizorem TFT.

TFT wg wikipedii jest to specjalny tranzystor sterujący wyświetlaczami ciekłokrystalicznymi. Tylko czy aby ten "specjalny" nie oznacza w dzisiejszych czasach standardowy LCD/LED?

Może nie wiedzą o co chodzi, dlatego na wszelki wypadek piszą wink_prosty.gif Wolałem się dopytać na wszelki wypadek. Jutro śmigam do media po tv na raty bo promocja jest tylko do czwartku za 1499, ale zawsze obejrzeć można i ewentualnie zrezygnować. Dzięki za pomoc smile_prosty.gif

EDIT: pojechałem do media i nie wziąłem tego TV, jakościowo nie jest zbyt dobry, szczególnie, że obok stał trochę droższy Soniacz http://www.sony.pl/product/tv-102-40-lcd/kdl-40r470a (odtwarzał to samo wideo, kolory były żywsze i miał znacznie lepsze kąty), którego można dostać za 1699 w internetach. Jeszcze się trochę waham, więc poczekam

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...