Taero Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Witam mam dylemat mianowicie nie wiem jakie słuchawki kupić do wyboru mam superlux hd681 lub Steelseries Spectrum 5XB. Głównie chodzi mi o słuchawki do Grania i gadania z znajomymi, zależy mi na wygodzie, dzwięku i dobrym mikrofonie Do wydania mam 130 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 A jak spisują się w grach?? Słyszałem że te basy czasem potrafią przeszkadzać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Polecasz jakiś micro do tych słuchaweczek ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 łącznie mam na wydanie jakieś 130zł licząc że słuchawki wyniosą jakieś 100-110zł to 20 zł na micro Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Najlepiej Behringer C1, ale jak nie masz wolnych dwustu złotych*, to zawsze możesz poprzestać na Trust Starzz czy ZALMAN zM-MIC1.*Co w przypadku mikro studyjnego i tak jest tylko początkiem wydatków...@EDIT - baj de łej. Wiesz, że owe Superluxy wyszły w 4 wersjach? Którą wybierasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 :O no to nowośc A jakie wersje są i czym się różnią ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Charakterystyką. Klasyczna ma najbardziej wyeksponowany bas, HD681B "delikatnie" przycina tony niskie (o jakieś 20DdB), a HD681F robi kipisz również w tonach średnich (nie polecam tego modelu - brzmi strasznie płasko). No i wydane w tym roku Evo, które są zaprojektowane od nowa i różnią się od reszty całkiem wieloma statystykami (przekraczają jednak twój budżet).Tak więc jeżeli nie lubisz basu to bierz HD681B. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Do C1 trzeba mieć przedwzmacniacz..... Dozbieraj do Reloop sPodcaster.@DOWN No cóż, ale sPodcaster to wg. mnie najtańsza sensowna pojemnościówka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 RAZOR026 - podałem koledze C1 w ramach żartu i nie liczyłem, że ktoś weźmie to na poważnie szczególnie, że C1 jak i podany przez ciebie sPodcaster przekraczają budżet Taero o jakieś 200zł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Którą wersje Superluxów polecacie dla gracza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Zdecydowanie HD681B!Klasyczne mogą zrobić się nieprzyjemne w produkcjach opartych na niskich tonach, czyli w zasadzie w każdym modern shooterze.Evo za krótko miałem na uszach, by wydać o nich dobrą opinię.A HD681F nie, bo już powiedziałem dlaczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 No i pozamiatane kupie te superluxy które polecasz. Dzięki wszystkim za pomoc Lecą Plusy . Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 A ja pozostaję przy wyższości B.Miałem oba modele na uszach wystarczającą ilość czasu by powiedzieć, że zarzut o plastikowym brzmieniu B jest z sam nie wiem jakiej bajki wyjęty. To właśnie B są idealne ze względu na ciekawsze tony średnie i ucięty bas, który w klasyku jest właśnie o te 20dB za mocny, bo na wykresie statystycznym leży na tej samej linii co środek.Bierz B, zdejmij dampery, zrób "skarpetmoda" i będziesz miał słuchawki warte 400zł za mniej niż 100. Oto jest moja ostateczna opinia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Na mnie się nie patrz. Ja po prostu lubię gdy niskie nie zachodzą mi na środek, co miało miejsce w trakcie mojego obcowania z klasykami.No cóż... Wydaliśmy swoje opinie. Reszta pozostaje w osobistych preferencjach Taero.Aczkolwiek z porównaniem HD681B do HD201 "trochę" przesadziłeś, nawet jeżeli nie lubisz B... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 @XeoN Senki HD 201 mają bas tylko wtedy, gdy podbijesz na EQ. Testowałem na senkach kumpla. Ale bez EQ Senki brzmią jakoś tak pusto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted December 8, 2013 Report Share Posted December 8, 2013 Bo Senki są puste!Używałem ich przez 3 lata zanim przesiadłem się na HD681B i wiesz co? Różnica jest taka jak między niebem a ziemią! Senki nawet po maksymalnym podbiciu niskich nie potrafią tego co Superlux bez EQ, więc próba porównania ich jest według mnie równoznaczna z mieszaniem HD681B z błotem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taero Posted December 8, 2013 Author Report Share Posted December 8, 2013 Chyba posłucham XeoN'a i kupie normalne Hd 681 Link to comment Share on other sites More sharing options...