tynbar11 Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Witam, mam zamiar kupić laptopa głownie do internetu i gier, czsami do prograowania.Cena. tak ja w temacie ok. 3000 zł w 2-3 stówki moge wydać wiecej jesli owa cena bedzie tego warta.Rozmiary. 13" ,15"Mobilność. Bateria ma trzymać dość długo, i żeby sie nie grzał jakoś strasaznie mocno. Waga -nie znam się na tym ale zeby nie był jakiś na wypas ciężkiSystem operacyjny. TAK Windows 8.RAM 6+Procesor i5 +SSD - sprawa sprzecznaI teraz mam bardzo ważne pytanie, czy te dyski SSD są opłacalne czy to bardzo przyspiesza systemi czy jest godny swojej ceny.Jeszcze jeśli mógłbym was prosić chciałbym pare ultrabook'ow obejrzeć w cenie podanej wyżej.I doradzcie mi czy wybrac Ultrabooka czy zwykłego laptopa Link to comment Share on other sites More sharing options...
homzik Posted December 6, 2013 Report Share Posted December 6, 2013 Jeśli znajdziesz np. na Allegro Lenovo Y580 z Core i5 i Windowsem to OK, bo np. Y510p z systemem już nieco droższe. RAM-u wystarczyłoby i 4 GB, a SSD jak dla mnie mocno uprzyjemnia pracę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tynbar11 Posted December 7, 2013 Author Report Share Posted December 7, 2013 Moge liczyc na jakies propozycje z dyskiem SSD Link to comment Share on other sites More sharing options...
zydek Posted December 7, 2013 Report Share Posted December 7, 2013 Musisz zdecydować czy wybrać coś smuklejszego / lżejszegoale o słabszych / mniej wydajnych parametrachCzy coś cięższego ale wydajniejszegoProponuje na dzisiaj kupić(jeśli gry) to mocniejsze gpu a ssd dokupić jak się odkujesztakie lenovo y510http://www.x-kom.pl/...9e9ceac3efa501eewentualnie szukać y580 ale rozdzielczość HD Link to comment Share on other sites More sharing options...