Nothrim Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Witam!,jako ,że sam zupełnie nie znam się na sprzęcie dźwiękowym ,to chciałbym poprosić o poradę odnośnie słuchawek.Streszczając,-do wydania mam +-200zł-słuchawki chce podpiąć do PCta(integra, ewentualnie na święta mogę dokupić kartę dźwiękową/wzmacniacz jeśli będzie to konieczne) jak i do komórki (note 2 jeśli to ma znaczenie)wykorzystanie-muzyka-masa gatunków(metal,rock,pop,rap,muzyka filmowa, to kilka przykładów)-granie+komunikacja głosowa(preferuje słuchawki bez mikrofonu, ponieważ posiadam całkiem porządny stojący)ponadto poszperałem trochę i mam 2 modele do porównania( jak wyżej wspomniałem nie znam się, liczę na waszą opinię)CAL! http://www.ceneo.pl/8568053#tab=reviewsSuperlux HD-668B http://www.ceneo.pl/12079977 Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Do CAL dają teraz gorsze przetworniki niż kiedyś, a HD668B mogą być za duże jeśli chcesz używać ich na zawnątrz.Zobacz Brainwavz HM3. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] BladyPiter Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 W Retro DJ lubi padać Jack, więc jeśli stać go na HM3 to warto dopłacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 A jak wyglada kwestia ewentualnego wzmacniacza czy karty dzwiekowej do hm3 ?Dziekuje za tak szybkie odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 A jak sie ma sprawa dodatkowego zrodla w przypadku HD668B? Czytalem, ze zeby je dobrze wykorzystac nalezy zainwestowac w cos porzadnego. I tu pojawia sie drugie pytanie. Jak HD668B poradza sobie z odsluchem z telefonu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Zastanawia mnie jeszcze kombinacja superluxy pod pcta i ewentualnie jakies dokanalowe za 60-70 zl pod telefon. Wyjdzie mi wtedy podobnie jak za hm3. Jest sens ? Jesli tak to co polecacie? No i od razu. Jakie zrodlo pod superluxy, chcialbym wiedziec na co sie nastawiac Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted November 19, 2013 Author Report Share Posted November 19, 2013 Dziekuje za pomoc. Nie mam juz wiecej pytan. Prosze o zamkniecie tematu. Zdecyduje sie na kombinacje superluxow z brainwavz alpha + źródło po swietach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 13, 2014 Report Share Posted May 13, 2014 Temat otwarty na prośbę autora. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted May 13, 2014 Author Report Share Posted May 13, 2014 Witam, przepraszam ,że znowu zawracam wam głowę. Tak się złożyło ,że wzmacniacz/DAC mogę kupić dopiero teraz.Do wydania mam około 300 zł, 400 jeśli będzie coś na prawdę wartego swojej ceny. Słuchawki to Superluxy HD668B.Czy FiiO E07k to nadal najrozsądniejszy wybór, czy może coś się zmieniło przez te przeszło pół roku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 W moim odczuciu E07K nie ma w tym przedziale konkurencji. Następny byłby dopiero uDAC-3, ale on jest złą parą dla Superluxów bo niepotrzebnie polepsza to co już jest w nich dobre (wielkość sceny i brzmienie) i nie wyrównuje jego słabych stron (góra). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 http://www.audiopolis.pl/pl/fiio-e07k-andes-wzmacniacz-sluchawkowy-z-przetwornikiem-dac.htmlten model jest w porządku? Nie znam się , nie chciałbym trafić na jakąś felerną serię a tutaj widzę ,że DAC ma również słowo "ANDES" w nazwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Będzie ok. To po prostu pełna nazwa tego modelu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Xerber Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Fii0 bierze nazwy wszystkich swoich flagowych produktów od nazw słynnych pasm górskich. W tym przypadku są to Andy. Nie masz się czego obawiać. To oryginalny DAC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nothrim Posted May 14, 2014 Author Report Share Posted May 14, 2014 Dziękuje pięknie. Proszę o zamknięcie tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted May 14, 2014 Report Share Posted May 14, 2014 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...