Johyyn Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Witam, znów potrzebuję pomocy mądrych forumowiczów CD-Action Szukam wygodnej, przyzwoicie zbudowanej klawiatury, ale co ważne BEZ numpada. Zarówno sporo piszę, jak i gram, ale od lat używam taniej membranówki Logitecha(tak jako punkt odniesienia ). Cena? Najchętniej w okolicach 100zł, ale jestem gotów dać blisko 200, jeśli ma być jakoś niesamowicie wygodna, czy zbudowana ze wspaniałych materiałów. Oczywiście im taniej tym lepiej Z góry dziękuję i pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johyyn Posted November 16, 2013 Author Report Share Posted November 16, 2013 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Hmmm, mogę polecić Ci Zalman ZM-K500. Jest mała i nie ma numpada, jak chciałeś. Kosztuje 150-200zł, więc w twoim zakresie cenowym. Jest w dodatku mechaniczna, czyli ma szybszy czas reakcji niż Twoja membranówka. Nie znalazłem innych klawiatur, które spełniałyby Twoje wymagania. Jedyne, co mogę jeszcze podać to Tesoro Durandal (nie Ultimate) oraz Razer BlackWidow Tournament, jednak sporo wykraczają cenowo, jednak może Cię zainteresują. Mam nadzieję, że pomogłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johyyn Posted November 17, 2013 Author Report Share Posted November 17, 2013 A miałeś może okazję używać tego Zalmana przez dłuższy czas? Bo z tego co czytałem jest potwornie niewygodny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 Osobiście nie używałem, jednak też o tym słyszałem. Niestety nie wiem, czy znajdziesz coś podobnego w tej cenie. Jak podaśem, możesz jeszcze dozbierać do tych dwóch droższych opcji, ale musiałbył poczytać, czy w ogóle sie opłaca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hya Posted November 17, 2013 Report Share Posted November 17, 2013 swego czasu używałem do gry w w3 (zanim przesiadłem się na mechaniki) tej: http://www.buykingkorea.com/qsenn-compact-mini-keyboard-gp-k7000-usb-korean-english-black.html . Tyle, że w tamtych czasach to po kafejkach się dużo chodziło i potrzebowałem właśnie małej i mobilnej, była bardzo wytrzymała, padła jak na plecak w którym była ktoś mi stanął ps. z tego sklepu możesz śmiało kupować, sprawdzony (lobię z Korei i Chin kupować bo zawsze jako gift wysyłają i nie płaci się nigdy cła) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johyyn Posted November 18, 2013 Author Report Share Posted November 18, 2013 Dzięki za sugestie Po długich poszukiwaniach się poddałem(bo nic mi w 100% nie pasuje) i zamiast zmniejszać klawiaturę zmodyfikuję biurko Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafioza02 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Rozejrzyj się za Microsoft Sidewinder x6. Ma odłączany num pad, makra i ciekawe podświetlenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 23, 2013 Report Share Posted November 23, 2013 Rozejrzyj się za Microsoft Sidewinder x6. Ma odłączany num pad, makra i ciekawe podświetlenie.Tylko, że on najchętniej wydałby około 100zł, blisko 200 jeśli będzie niesamowicie wygodna, a X6 nie znajdziesz poniżej 250. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sledz985 Posted November 25, 2013 Report Share Posted November 25, 2013 Wiesz ja używałem tego zalmana i ręce tak się na nim układają że jest mega wygodna osobiście używam teraz (od paru godzin) razer blackwidow ale to już grubsza sprawa... mówię Ci weź tego zalmana ile go używałem? Jak byłem na 2 tyg u dziewczyny w Angli przywiozłem jej jako prezent. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opENDfist Posted November 26, 2013 Report Share Posted November 26, 2013 Wiesz ja używałem tego zalmana i ręce tak się na nim układają że jest mega wygodnaNie wiem od czego to zależy, ale różne opinie o nim słyszałem: albo bardzo wygodna albo bardzo niewygodna. Link to comment Share on other sites More sharing options...