angeal98 Posted November 11, 2013 Report Share Posted November 11, 2013 Witam, mam problem z klatkami w bf 4. W kampanii idzie ok, przeważnie są dobre fps'y. W multi kiedy się nie odwracam za dużo to też jest ok, ale jak odwracam się, używam celownika od snajpery, strzelam to dostaje takie lagi, że nie mogę w to grać właściwie. A komputer jest raczej dobry.Uprzedzam że mam najnowsze sterowniki i miejsce na dysku C i D.Płyta główna: ASUS P7P55DKarta graficzna: Gigabyte GTX 680 2gbProcek: Intel Core i7 870 2.93GHz, 2942 MHzRAM: 4 GB DDR3Windows 7 Ultimate 64 bitZasilacz: TX650W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Wyłącz rozmycie w ustawieniach grafiki i zaktualizuj sterowniki od karty graficznej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
angeal98 Posted November 12, 2013 Author Report Share Posted November 12, 2013 Mam najnowsze sterowniki 331.65 a rozmycie nie pomogło ani trochęEdit.Jest szansa, że to ram sprawia problemy, bo chodząc po forach zrobiłem wszystkie porady i nic nie pomogło, a ram jest zacofany w porównaniu do reszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaLaR Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 4 GB to trochę za mało do tej gry napisałem tu już w innym temacie dziś. Przy 4GB wykorzystanie ramu przez system i grę wynosi około 95% nawet na niskich ustawieniach graficznych. Link to comment Share on other sites More sharing options...