TakiTamMagik Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Cześć, planuję zakup nowego monitora w cenie ok. 900-1000 zł, rozdzielczość FullHD, rozmiar 22-24 cale. Co do matrycy wciąż nie jestem pewien. Monitora będę używał do wszystkiego - filmów, zdjęć, grania głównie w fpsy i dlatego zastanawiam się, co wziąć - matrycę IPS czy TN z odświeżaniem 120hz (jeżeli uda się taką zdobyć w tym przedziale cenowym). Na razie myślałem o tym - http://www.agito.pl/monitor-asus-23-led-pb238q-2492-653842.html?utm_content=653842&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie. Czy jest to dobry wybór jeśli chodzi o matrycę IPS? A może polecacie coś innego? I czy uda mi się kupić jakąś tnke z odświeżaniem 120hz w tej cenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Na razie myślałem o tym - http://www.agito.pl/...paign=wszystkie. Czy jest to dobry wybór jeśli chodzi o matrycę IPS? Bardzo dobry monitor w tej cenie.Co do 120 Hz - można by się zastanowić, ale musiałbyś mieć peceta, który da radę wyświetlić wystarczającą ilość klatek, inaczej nie ma to sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TakiTamMagik Posted November 10, 2013 Author Report Share Posted November 10, 2013 Jeśli chodzi o pc to mam Radeona 7950 po oc, xeona 1230v2 i 8 gb ramu. W grach typu call of duty 120 fps byłem w stanie uzyskać bezproblemowo, w bardziej wymagających raczej już tak 50-60 więc chyba rzeczywiście lepiej postawić na IPS. Jeśli chodzi o te dwa, które podałeś, to Asus VS239HR wydaje się być całkiem przyzwoity. Co do tego LG to nie jestem pewien, jak wygląda, na screenach na skąpcu czasem ma normalną ramkę, a czasem bardzo cienką, co mi się średnio podoba A jest duża różnica między tym Asusem, nad którym myślałem a tym, którego podałeś? Oprócz regulacji bo z tego, co widzę, to w Asusie PB238Q jest to duży plus. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Generalnie ten Asus co podałeś to monitor z półki wyżej. Podejrzewam, że obraz będzie zwyczajnie lepszy adekwatnie do ceny, niemniej bez postawienia tych monitorów obok siebie ciężko powiedzieć coś więcej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TakiTamMagik Posted November 10, 2013 Author Report Share Posted November 10, 2013 Ok, w takim razie zdecyduję się na PB238Q. Dzięki za pomoc, temat do zamknęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 10, 2013 Report Share Posted November 10, 2013 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...