nero321 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Poszukuję dobrych słuchawek nausznych do kwoty 100zł. W większości przypadków będę korzystał z nich do słuchania muzyki z telefonu, ale i przy komputerze znajdą swoje zastosowanie. Zależy mi najbardziej na dobrej jakości dźwięku oraz żeby wizualnie również prezentowały się ciekawie. Do tej pory udało mi się znaleźć dwa modele, które usatysfakcjonowały mnie tak samo pod względem wizualnym jak i jakości dźwięku. Są to Sony ZX100 oraz ZX300. Czy warto zastanowić się nad ich zakupem czy są ciekawsze opcje cenowe i jakościowe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Zobacz sobie Maxell Retro DJ, nie wiem czy ci się wygląd spodoba, ale dźwiękowo są sporo lepsze od Soniaków i grają na poziomie droższych Brainwavz HM3 (czy identycznie to nie wiem, bo słuchałem tylko Braniwavzy, ale na pewno wiele nie odstają, o ile w ogóle). Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 A jak przedstawia się sprawa jeśli chodzi o ich wytrzymałość? Jestem osobą, która ma pecha co do takiego sprzętu i potrafi w głupi sposób je zepsuć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 A jeśli decydowałbym się bardziej na któryś z tych modeli od Sony to warto czy jednak są przeciętne pod względem jakość-cena? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 Sony grają sporo gorzej od Maxelli. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAZOR026 Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 A Maxelle to iście pancerne słuchawki (nie licząc wtyku). Generalnie to to samo co HM3, ten sam kabel, te same przetworniki. No i mają metalowy pałąk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 5, 2013 Author Report Share Posted November 5, 2013 I dlatego chcę aby ktoś bardziej obeznany doradził mi coś ciekawego, poza tym jak wspomniałem zależy mi także na fajnym wyglądzie czym na razie te Soniaki sobie nadrabiają względem podanych propozycji, które pod tym względem do mnie nie przemawiają wcale. Wierzę, że są lepsze jeśli chodzi o jakoś dźwięku, ale dla mnie muszę też fajnie wyglądać i tutaj niestety(lub też nie) wygrywają te od Sony. Nie jest to jeszcze przesądzony wybór, bo muszę się jeszcze rozeznać czy jakikolwiek sklep w mojej okolicy posiada Maxell Retro DJ lub HM3, abym mógł przy okazji sprawdzić "na własnych uszach" jak się one prezentują. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 5, 2013 Report Share Posted November 5, 2013 UR40 są jednak bardzo tandetnie wykonane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Najbardziej podobają mi się słuchawki w stylu tych z Sony, które podałem albo różnych wariantów Beatsów od Dr. Dre. Jeśli jest coś ciekawego w podobnym lub takim designie w ciekawej cenie to też byłbym zainteresowany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Ew. może jakieś Cresyny, np. C512H. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 6, 2013 Author Report Share Posted November 6, 2013 Jeśli są jakieś ciekawe, które nie wykraczają jakoś bardzo wielce poza budżet(powiedzmy maks. 50zł) to jeszcze mógłbym się nimi zainteresować, najwyżej będę musiał zaopatrzyć się w większą ilość gotówki, czego nie przewidywałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nero321 Posted November 7, 2013 Author Report Share Posted November 7, 2013 A czy warto zainteresować się modelem Sennheiser HD 202 II? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted November 7, 2013 Report Share Posted November 7, 2013 Nie bardzo, te słuchawki to sam niezbyt dobrej jakości bas zalewający pozostałe pasma. Link to comment Share on other sites More sharing options...