Bubble Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Witam o tuż od pierwszego uruchomienia mój dysk jest jakiś dziwny chodzi o to że przesyłanie plików jest niesamowicie wolne transfer utrzymuje się na poziomie 27.3 mb/s pliki które mają 8 gb potrafią się zrzucać 20 min podczas tego komputer muli niesamowicie na każdym komputerze tak jest w dodatku gdy już jest końcówka przy zrzucaniu to zatrzymuje się na napisie pozostało 5 sekund do końca i może to trwać nawet 5 minut po czym zaskoczy liczę na pomoc !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Kliknij PPM na Mój komputer, wybierz właściwości/Menedżer urządzeń/ Rozwiń z listy Stacje dysków, kliknij PPM na WD My Book i wybierz zakładkę Zasady i wybierz większa wydajność. Zaakceptuj wybór i uruchom ponownie komputer. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubble Posted November 1, 2013 Author Report Share Posted November 1, 2013 Po tym zabiegu który mi napisałeś i za który dziękuję jest teraz tak że szybkość mam 70 mb/s ale spada cały czas aż do 20 xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek690 Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 Prędkość transferu zależy m.in. od wielkości kopiowanych plików. Małe pliki kopiują się z mniejszą prędkością bo dysk nie zdąży się rozkręcić do pełnej szybkości. Poza tym podawana przez Windows prędkość transferu też nie jest dokładna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubble Posted November 2, 2013 Author Report Share Posted November 2, 2013 Tylko właśnie chodzi o to że nawet przy dużych plikach prędkość zamiast rosnąć spada XD Link to comment Share on other sites More sharing options...