Jump to content

Samozuo666

Recommended Posts

Witam

Mam zamiar kupic konsole nintendo 3ds(nowa).

Jest z tym problem poniewaz nie wiem gdzie w Polsce mozna dostac produkty nintendo(allegro odpada)

+ co sadzicie o tej duzej wersji 3ds oplaca sie? Duzo droższa od podstawowej?.

I jeszcze jak sie ma sprawa kart pamieci na ta konsole

posiadam psp i pamietam ze oryginalna 8 gigowa karte pamieci kupilem za 150 zl pare lat temu

Kupuj na Allegro! Nie wiem czego ludzie się boicie! Kupując z innych sklepów, w szczególności dużych sieci, sporo przepłacisz. Nawet 200-300zł! Zakupy na Allego są bezpieczne, o ile nie kupujesz używki od jakiegoś pana Stasia z Działdowa, tylko nówkę ze sklepu objętego ochroną klienta.

Jeżeli rzeczywiście jesteś uczulony na Allegro, to pozostaje ci tylko czekać aż Ninny przywróci, aktualnie zawieszony, support w Polsce, bo gier też nie dostaniesz w żadnym markecie.

co sadzicie o tej duzej wersji 3ds oplaca sie?

Za około 100zł więcej dostajesz 2x większy ekran (choć o tej samej rozdzielczości) i wydajniejszą baterię. Na dodatek do XL dołączona jest 4GB karta pamięci, gdzie do standardowej dorzucają tylko 2GB. Problem jest jeden - większe modele nie mają do zestawu dołączonej ładowarki. Trzeba ją zakupić oddzielnie, co kosztuje od 20 do 100zł. To, czy taki deal się opłaca, pozostawiam już twojej ocenie.

A co do kart pamięci. DS obsługuje standardowe karty SD, które są tanie jak barszcz. Dobrą, 32-gigową kartę klasy 10 (najwyższa klasa jakości), kupisz za jakieś 8 dych.

Za mniejszego 3DS'a nie dawałbym więcej niż 550zł. Nowe XL-ki można znaleźć już za trochę więcej niż 600zł.

Ja swoją XL kupiłem za 650zł. Co prawda był to model powystawowy, ale dostałem go w idealnym stanie i twórca aukcji dorzucił gratis oryginalną ładowarkę (wartość takiej to ok. 70-100zł).

Dam ci linki do przykładowych aukcji, żebyś wiedział w jakich sklepach szukać:

Nowa XL White

Powystawowa XL Silver

Nowa XL multicolor + ładowarka

Nowa XL White + Gra

Nowa XL White

Mniejszych, fabrycznie nowych, wersji konsol aktualnie na Allegro nie ma. Było parę ciekawych używek za 350zł, ale piszesz, że interesują cię wyłącznie nowe więc nie proponuję ;)

Przed kupieniem pytaj się też, czy sprzedawca oferuje gwarancję. Jeżeli nie, albo na okres krótszy niż 12msc, to grzecznie mu podziękuj i szukaj dalej. Poproś też o zdjęcia konsoli. Jeżeli kontrahent nie ma nic do ukrycia, to bez problemu ci je wyśle.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...