dln Posted September 18, 2013 Report Posted September 18, 2013 Witam,Posiadam mysz razer deathadder, ma ona 3600dpi i sensor 3.5G. Mam na niej przycisk do przełączania się między dpi, ale nie wiem na jakie DPI się przełączam da się to sprawdzić?
deathcoil Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 Zainstaluj oprogramowanie Razer Synapse 2.0 Tam będziesz miał podgląd na aktualne DPI i parę innych bajerów.
dln Posted September 19, 2013 Author Report Posted September 19, 2013 Jeśli ustawie sobie dpi to program musi zostać włączony czy mogę wyłączyć i nic się nie zmieni?
Sonne Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 W przypadku mojej myszy - Razer DeathAdder Respawn 3.5 G (3500 dpi), program Razer Synapse musi być cały czas aktywny (w tray'u), bo myszka nie ma swojej pamięci i nie ma sprzętowego zapisywania ustawień czułości, tylko na zasadzie sterowników (software). Poza tym ja używam konkretnych driverów, bo Synapse co prawda pozwala na swobodne ustawienie DPI, ale nie posiada opcji regulacji "Sensitivity" myszki...Synapse to program obsługujący wszystkie urządzenia Razera (myszki, klawiatury - cokolwiek podepniesz do PC), natomiast zwykłe sterowniki masz pod konkretny model, mniej też ważą...
dln Posted September 19, 2013 Author Report Posted September 19, 2013 To są te drivery? http://drivers.razer...46&nav=0,48,147Mam tą samą myszke co ty. Rozumiem, że to jest to samo co Synepse, ale tylko pod moją myszke?PS. Jeśli zainstaluje drivery to muszę tego Synapse usunąć?
Sonne Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 To jest Synapse.. Drivery do DeathAddera to co innego, znajdziesz je TUTAJ. Oczywiście uprzednio usuń Razer Synapse. Popróbuj i wybierz co dla ciebie będzie lepsze. Ja wolałem zwykłe sterowniki, ogólnie jadę na 1800 dpi i "Sensivity" ustawionej na max - czyli domyślne ustawienia myszki... minusem oczywiście jest to , jak pisałem, że w zwykłych nie ustawisz sobie suwakiem dowolnego DPI, np. 2200, tylko masz kilka gotowych ustawień...
dln Posted September 19, 2013 Author Report Posted September 19, 2013 Ok zainstalowałem i ustawiłem sobie dpi, a co zmienia polling rate? Mam ustawione na 500Hz. Muszę mieć cały czas to włączone w trayu?
deathcoil Posted September 19, 2013 Report Posted September 19, 2013 Tak, ikonka musi być aktywna w tray'u, aby ustawienia działały. Polling rate określa jak często dane o zmianie położenia myszy migrują do komputera. Ma to się przekładać na jeszcze dokładniejszy odczyt ruchów i precyzję. Zgodnie z instrukcją Razera: 125Hz (8ms), 500Hz (2ms) or 1000Hz (1ms). Ustaw wartość na 500Hz lub 1000Hz i zobacz, która z nich bardziej Ci odpowiada. Po zmianie tego ustawienia niezbędny jest restart pc.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.