winnerforever Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 No właśnie jak to z tym jest - na jakich laptopach da się wymienic załóżmy kartę graficzną i procesor ? Są jakieś ograniczenia? Jestem tego ciekaw czy na moim Samsungu by się dało.
homzik Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Procesor się da, choć to droga zabawa, grafikę niezbyt. Najłatwiej dołożyć RAM-u i zmienić dysk na SSD.
lucky512 Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 Procesor w laptopach się da wymienić (lecz to nie jest stacjonarka i niektóre laptopy nawet na takim samym chipsetcie nie obsłuży danego procesora) lecz grafikę wymieniało się w starych laptopach opartych na C2D i chyba Turionach X2 jak płyta główna laptopa obsługiwała gniazdo MXM a teraz są albo coś w stylu APU (czyli CPU+GPU w jednym) lub grafika jest lutowana w "technologii" BGA.
BlueBloodDragon Posted August 22, 2013 Report Posted August 22, 2013 No cóż ten temat to dosyć długa i ciekawa przygoda.Zazwyczaj kiedy kupuje się laptopa to nabywca stara się kupić jak najlepszy sprzęt po najbardziej przystępnej cenie. Starsze laptopy które kiedyś były spełnieniem i dumą każdego gracza nie wyrabiają już iście Crysisowskich efektów. Wtedy to bohater naszej opowieści-statystyczny gracz wyrusza w niesamowitą podróż (Do serwisu/sklepu komputerowego). I z własnego doświadczenie nasz (Nazwijmy go ... Maciek) Maciek wie że w laptopach można wymieniać:ProcesorDysk (Najcześciej do laptopów jest to Dysk SSD)Wracając do domu Maciek może zbliżyć się do pogrania w Crysisa 2/3 na.... konsoli (Jeśli takową posiada). Ponieważ w laptopach nie można wymienić karty graficznej.Mam nadzieję że w ten bardzo bajkowy sposób pomogłem Ci w przyswojeniu odrobiny wiedzy.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.