Milosz902 Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Witam. Czy moglibyście mi pomóc napisać następujący algorytm blokowy: Mam trzy dowolne liczby a,b,c. Przedstaw algorytm oszukujący najmniejszą z nich. Na razie mam to: Prosiłbym o dokładne narysowanie i jeżeli nie byłoby to problemem opisanie tego algorytmu. Proszę o pomoc ze względu , że była to dopiero pierwsza lekcja dotycząca rysowania algorytmów i nie wiem do końca jak powinno to wyglądać. Z góry dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Po prostu dopisz po bokach tych warunkow "TAK" i "NIE", w prostokatach na koncu dodaj wypisywanie wyniku, zrob jeden wspolny koniec, do ktorego prowadza wszystkie wypisania. A sam algorytm nie rozpatruje przypadku, kiedy liczby sa takie same. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hixohe Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Jeszcze taka drobna uwaga. Nie ma czegoś takiego jak algorytm blokowy. Algorytm to zestaw jakiś tam czynnosci wykonywanych do osiagniecia jakiegoś celu. Taki algorytm przedstawia się właśnie za pomocą schematów blokowych zwanych tez czasami diagramami blokowymi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milosz902 Posted October 10, 2011 Author Report Share Posted October 10, 2011 Dzięki za pomoc. Proszę o niezamykanie tego rematu. Żeby nie zaśmiecać forum wieloma tematami swoje problemy , pytania będę zamieszczał w jednym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milosz902 Posted October 26, 2011 Author Report Share Posted October 26, 2011 Witam. Dostałem takie zadanie: Przedstaw w postaci algorytmu blokowego algorytm obliczania iloczynu 10 dowolnych liczb rzeczywistych. Teraz moje pytanie. Czy dobrze to zrobiłem (załącznik) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Hakken Posted October 26, 2011 Report Share Posted October 26, 2011 Na końcu chyba chesz ten iloczyn wypisac, a nie wczytać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milosz902 Posted October 27, 2011 Author Report Share Posted October 27, 2011 Faktycznie. Już poprawiam . Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.