Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

atari

Może ktos ma pomysł...

Recommended Posts

Witam! Mam problem, który być może wcale nie wiąże się ze sprzętem.

Oglądam filmy na Western Digital Player.

Zrzucam je z płyt DVD przy pomocy programy DVDFAB do formato ISO. Korzystam z dvdfab, bo mogę wyodrębnić sobie ścieżkę dźwiękową itd.

Ostatnio kupiłem taki box z Alienem - 4 części - na jednym DVD 2 filmy: wersja kinowa i rozszerzona. - (w sumie 4 płyty)

Problem:

Analogicznie jak do tej pory postanowiłem zgrać filmy z Obcym. Włożyłem płytę z "Alien" - wszystko ładnie zgrało się do ISO - 2 pliki (wers. kinowa i reżyserska) potem na zewnętrzny dysk twardy i podpinam pod WD Player.

Niestety podczas oglądania filmu pojawia się następujący problem - - film co jakiś czas ma taki nagły skok, tzn, gwałtownie przyspiesza i zaraz potem idzie dalej normalnie- są to prawdopodobnie miejsca, w których kończy się jeden rozdział i zaczyna następny. Próbowałem rożnymi programami i jest to samo.

Wcześniej nie miałem takiego problemu, ale też nie miałem płyt gdzie upchano 2 filmy na jednym dysku.

Obraz ISO filmu odpalany na kompie działa dobrze.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł to proszę o podpowiedź.

Link to comment
Share on other sites

Sprawdzałeś na podpiętym dysku zewnętrznym przy kompie czy wszystko ok? Wydaj mi się jak by dysk pracował w tych momentach co przycina i dlatego jest taki efekt. Nic mi się więcej nie kojarzy, no może kwestia kodeków. Aktualizacja sprzętu jest możliwa? Jeżeli tak i nie robiłeś tego do tej pory to polecam wykonać, może to pomoże.

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...