adamz675 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Witam. Nie wiem czy w dobrym dziale założyłem ten temat. Ale tak mam takie pytania: 1. Jak w windows 7 ustawić aby we wszystkich folderach można było ustawić aby poszczególne foldery miały kształt ikon lub kafelków. Denerwuje mnie ta lista. Za każdym razem muszę zmieniać na ikony lub kafelki. Jest na to sposób ? 2. Jak ustawić aby "wszystkie programy" w menu start rozwijały się w bok tak jak w XP a nie takie małe i w śrogku menu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackhand Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 Nie wiem, jak to wygląda pod 7 ale pewnie tak samo, jak pod Vistą . 1. Wejdź w dowolny folder, ustaw sobie taki widok, jak Ci pasuje i kliknij Narzędzia -> Opcje folderów... -> zakładka Widok -> kliknij na Zastosuj do folderów -> OK. 2. PPM (prawy przycisk myszy ) na przycisku Start -> Właściwości -> zakładka Menu Start -> zaznacz Klasyczne menu Start -> OK. Jeśli chodziło Ci o wygląd z tematu Luna (ten, który jest ustawiany domyślnie po instalacji XP), to w standardowo Viście jest niedostępny, zapewne tak samo jest pod 7. W takim przypadku może pomóc jedynie "zabawa" z zewnętrznymi programami w stylu WindowsBlinds. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest teofi7 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 1. Ustawienia dla danego folderu powinny się automatycznie zapisywać, po zmianie widoku. 2. Oficjalnie no można tego z mienić bo i po co? Takie menu jest wygodniejsze - to kwestia przyzwyczajenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamz675 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 Chodzi mi o wszystkie foldery. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest teofi7 Posted January 9, 2011 Report Share Posted January 9, 2011 O ile wiem nie ma globalnego ustawienia dla folderów, jeśli chodzi o ikony. Z "opcji folderów" można najwyżej wprowadzać typowo systemowe ustawienia natomiast widok ustala się z poziomu każdego folderu. Za maksymalnie tydzień problem sam zniknie, zobaczysz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamz675 Posted January 9, 2011 Author Report Share Posted January 9, 2011 Dobra nic na to nie poradzę. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.