Jump to content

Arhanel

Forumowicze
  • Content Count

    20
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About Arhanel

  • Rank
    Hobbit
  • Birthday 10/27/1997

Dodatkowe informacje

  • Ulubiony gatunek gier
    Array

Informacje profilowe

  • Płeć
    Array
  1. Witam. Złożyłem właśnie swojego PC i tuż po uruchomieniu natrafiłem na pewien problem. Otóż po odpaleniu wszystko ładnie się zaczyna kręcić, lecz zapala się również lampka EZ Debug LED CPU, następnie po około 5 sekundach gaśnie, a PC się resetuje. Następnie świeci się lampka VGA i PC stoi w tym stanie jakieś 15-20 sekund po czym zapala się dosłownie na chwile lapka BOOT i komputer od tego momentu normalnie już funkcjonuje. Udało mi się zainstalować normalnie system. Nie wydaje mi się, żeby coś było źle podłączone, ale nigdy nic nie wiadomo. Jeszcze tak na marginesie. To normalne, że BIOS pokazuje, że RAM pracuje ma 2400MHz mimo, że powinna działać na 3200MHz? Moja specyfikacja: MSI B450 Gaming PRO MAX Ryzen 5 3600 DDR4 Ballistix 3200Mhz 2x8GB GTX 560 (testowy) ADATA GAMMIX PRO S11 512GB
  2. Jutro oddaję komputer do serwisu. Jest na gwarancji więc jeżeli to wina zasilacza lub karty to powinni wymienić.
  3. Ta wersja biosu też nie pasuje. Na pudełku od karty mam napisane: GV-N56GOC-1GI i takie właśnie pobierałem z tej strony: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3881&dl=1&RWD=0#bios W progranie Gigabyte OC Guru wyświetla mi raz GPU:51 MHz i Memory: 270 MHz, a czasami 830 MHz i 4008 MHz. Oprócz wywalania sterowników zauważyłem też, że komputer ma czasami takie mniejsze zwiechy np. jak piszę to wydaje się jakby klatkowało. Ogólnie system jest niestabilny.
  4. Zrobiłem test. Wszystkie wykresy załączam na dole. Podczas testowania 3 razy wywaliło mi sterowniki. Nie wiem czy to jakoś wpłynęło na wyniki. Co do BIOSu to na płycie głównej mam najnowszy, a do karty graficznej chyba też. Program, który pobrałem(VGA utility@BIOS) pokazuje że mam GVN56GO1GIF90 i jak pobierałem najnowsze sterowniki ze strony producenta wyskakiwał błąd: Flash bios failed. BIOS version not match.
  5. Kartę mam od Gigabyte. Co do temperatur w załączniku podaję temperatury podczas gry.
  6. Przywracania systemu użyłem odrazu jak zaczęły się problemy. Wirusów brak. Temperatury i napięcia w załączniku.
  7. Niestety po zainstalowaniu sterowników 337.88 nadal się wywala
  8. Na sterowniku 340.52 nie miałem wcześniej takich problemów, ale spróbuję z 337.88.
  9. Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z komputerem. Co jakiś czas(czasami raz na dwa dni, a czasami 5 na godzinę), zwiesza mi się komputer. Ekran robi się czarny i po 2-4 sekundach odzyskuje sprawność. Na pasku wyskakuje takie powiadomienie: Sterownik ekranu kernel przestał odpowiadać ale odzyskał sprawność, a w dzienniku zdarzeń pojawia się ten sam błąd. Przeszukałem różne tematy o podnobnych błędach i od razu piszę co robiłem.. Reinsalowałem sterowniki do karty graficznej używająć DDU, zainstalowałem starsze sterowniki. Zrobiłem też to co podpowiada strona Microsofrtu. Nic z tych żeczy nie pomogło. Konfiguracja komputera: WIndows 7 Home Premium x64 Procesor: Intel Core i5 3550 3.30 GHz Grafika: nVidia GTX 560 Płyta Główna: Gigabyte Z68P-DS3 Ram: 8GB Kingstone HyperX 1333MHz Zasilacz: Tacens Radix V-550
  10. Arhanel

    Freezy

    Jeżeli chodzi o zasilacz, to mam taki: Tacens Radix V-550. Nie ma żadnych śladów, na kondensatorach wokół procka. Odnośnie sterowników, na razie ich nie tykam ponieważ nie wiem czemu, ale od dwóch dni nie miałem żadnego freeza. Jak coś się stanie to napiszę. Dobra, chyba wykrakałem... 3 freezy mi załapały w ciągu 15 minut. Usunąłem sterowniki i zainstalowałem te, które poleciłeś. Zobaczymy czy dalej będzie się zawieszał. Niestety, komputer ciągle się zawiesza. Robi to dosłownie w losowym momencie ;d. Jakieś rady?
  11. Arhanel

    Freezy

    Karta Graficzna: GTX 560 Sterowniki: GeForce 331.82 Driver
  12. Arhanel

    Freezy

    Wszystko wygląda w porządku. Komputer dalej się zwiesza.
  13. Arhanel

    Freezy

    Dobra, jak w temacie. Komputer mi się zwiesza dosłownie w losowych momentach. Od wczoraj 2 razy od razu po uruchomieniu, raz po pojawieniu się ekranu powitania i raz na pulpicie. Jakieś propozycje? Co mam podać, przetestować?
  14. Ok. Problem rozwiązany. Zrobiłem format dysku i reinstalowałem Windowsa. Temat można zamknąć.
  15. Powiem tak. Windows oryginalny, ale jest mały problem. Teraz to w ogóle mi się nie chce system uruchomić. Zamiast tego wyskakuje mi bluescreen. Kod to 0x0000007B. Tryb awaryjny też nie działa. Wpisałem chkdsk/R, F oraz C i przy dwóch pierwszych wyskakuje, że wolumin jest zabezpieczony przed zapisem, a przy C jest jeden błąd: Nie można przenieść zarejestrowanych komunikatów do dziennika zdarzeń. Kod błędu 50. Przy naprawianiu z płytki windowsa jest jeden błąd: "Nieokreślone zmiany konfiguracji systemu mogą powodować problem". Ten błąd pojawia się dwa razy. Nie mam jak sprawdzić czy są wirusy bo się nie chce w ogóle załadowac system. Może jest jakiś sposób? Jestem zielony w tych sprawach.
×
×
  • Create New...