Jump to content

utd120

Forumowicze
  • Content Count

    125
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralna

About utd120

  • Rank
    Krasnolud
  • Birthday 01/14/1990

Sposób kontaktu

  • Strona WWW
    Array

Informacje profilowe

  • Płeć
    Array
  • Skąd
    Array
  • Zainteresowania
    Array

Dodatkowe informacje

  • Ulubione gry
    Array
  • Ulubiony gatunek gier
    Array
  1. Tylko, że problem z tym pingiem jest też po kablu więc jak już to chyba sterownik od karty sieciowej. I jak się odinstalowuje sterowniki karty sieciowej/wifi w Windows 10? Bo szukam i szukam i nie mogę znaleźć...
  2. Mam problem z pingiem na komputerze od kilku dni. Na telefonie jest normalnie. Na speedtescie ping się waha pomiędzy 40, a czasem tak wysoki, że pokazuje "b/d" i w pingu i w download i upload. Miałem kiedyś podobne problemy, ale wtedy pomagał restart laptopa,teraz to nic nie daje. Normalnie ping mi się kręci w granicach 30. Restart routera też nic nie daje. Laptop Dell, internet domowy. Edit : nie wiem czy to się łączy, ale mam czasami taki problem, że zrywa mi po prostu internet na laptopie i nie zawsze chce się bez problemu połączyć. Normalnie pokazuje, że jest połączony, ale jak rozlacze i wezmę połącz to pokazuje, że nie może połączyć i po którymś razie się połączy.
  3. Miałem Xperię Z1 Compact i była dobra. Nie wiem czym za bardzo różnią się te modele oprócz danych technicznych. Nie znam się na tych nakładkach, ale pytanie, miałeś doświadczenia z tym MIUI w Xiaomi? Bo chodzi mi o tą listę aplikacji. Normalnie jestem w stanie zaryzykować.
  4. Chcę kupić nowy telefon z Androidem do około 600zł. Głównie do Internetu. Znalazłem kilka opcji. Najbardziej podoba mi się Xiaomi Redmi 4A, tylko on ma nakładkę na Androida MIUI. Jakieś opinie o tym MIUI? Czytałem, że nie ma normalnego menu z listą aplikacji, prawda to? Bo to mi się właśnie nie podoba. I co myślicie o Xperia L1?
  5. Chciałem podbić temat bo problem nadal istnieje i jest denerwujący. Zgłaszałem problem do Orange, przyjechał nawet technik, ale stwierdził tylko, że na jego testach jest wszystko ok. Nie umiał wyjaśnić w czym leży problem. Prawdopodobnie problem dotyczy tylko jednego komputera, chociaż ciężko to stwierdzić bo raz prędkość jest 0, a za sekundę jest taka jak powinna być. Problem jest też z pingami które szaleją tak samo jak prędkość. EDIT Dziś na wifi prędkość bliska zeru albo maksymalnie na najniższym progu, a na kablu prędkość maksymalna. Pewnie coś z modemem tylko czy da się to jakoś naprawić bez wymiany modemu?
  6. Mam problem z Internetem. Mam Neostradę. Problem polega na tym, że zrywa mi połączenie wi-fi. Tzn, połączenie jest, full zasięg, ale jak wezmę test prędkości to pokazuje 0,01 Mb/s albo w ogóle nie pokazuje downloadu. Gdyby tak było cały czas to bym uznał, że ikona która pokazuje zasięg ma jakiś błąd i jestem za daleko od routera, ale jak podejdę metr bliżej to jest ok i jak wrócę na miejsce to też jest ok, czasem już na dłużej, a czasem tak co chwilę. Czy to wina routera czy systemu (Win10)? Czy może jeszcze coś innego...
  7. utd120

    ZTE Blade A310

    Macie jakieś opinie o telefonie ZTE Blade A310?
  8. Ta zmiana w Panelu Sterowania nic nie zmieniła. Specyfikacja: Procek Intel core i5, karta graficzna: Nvidia, GeFeorce, nie wiem co jeszcze może być przydatne.
  9. Dopisuję zamiast edytować bo wtedy może ktoś zobaczy: Dziś przy której próbie włączenia kiedy włączyło się coś w środku, ale bez ekranu był też taki dziwny dźwięk, jak jakiś alarm. Dwa razy. Co to może oznaczać?
  10. W sumie to nie wiem czy ten problem na pewno dotyczy sprzętu, ale najprawdopodobniej tak więc umieszczam go tu. Problem polega na tym, że często jak naciskam przycisk "power" to nic się nie dzieje. Czasem coś tam się włącza w środku, ale ekran jest czarny i trzeba go wyłączyć hardresetem żeby go włączyć. najgorzej jest jednak z tym, że nie chce się w ogóle włączyć. Zazwyczaj rusza po kilku próbach. Dziś chciałem go włączyć i próbowałem co najmniej kilkanaście razy. Pewnie to zbieg okoliczności, ale laptop zaczął się tak zachowywać po tym jak zainstalowałem na nim Windows 10(wcześniej Win7). Myślałem, że to może problem włącznika. Jakieś propozycje? Laptop to Dell Inspiron.
  11. Ale kolejność bootowania mogę zmieniać. ale sprawdzę te opcje co napisałeś. EDIT: to nic nie daje. i żeby wziąć SecureBoot na Off i włączyć LegacyBoot to musiałem zmienić na UFI list bo normalnie te opcje są zablokowane...
  12. Tak jak w temacie mam problem z instalacją Windows 10(i chyba nie tylko). Chodzi o to, że na początku instalacji wyskakuje komunikat o braku "sterownika napędu". W Internecie znalazłem tylko, że rozwiązaniem może być zmiana opcji w BIOS, ale u mnie są one nawet nie dostępne. Ktoś ma jakiś pomysł jak to rozwiązać? I nie, nie chcę aktualizować do Windows 10 z poziomu aktualnego systemu którym jest Windows 7. Jeśli błąd będzie dalej to w przyszłości nawet nie mógłbym zrobić formatu i zainstalować systemu na czysto. Dorzucam jeszcze screeny BIOSu na wszelki wypadek. Komputer to laptop Dell.
  13. Ok, potrzymam go dłużej pod usb i odpowiem później czy coś to dało. EDIT: Ładuje się, ale bardzo bardzo wolno... pół baterii ładowało się około/ponad 10h...
×
×
  • Create New...