Skocz do zawartości
  • wpisy
    6
  • komentarzy
    17
  • wyświetleń
    10641

Specjalność dnia


barto

302 wyświetleń

<Ruch, kolejki, głód, smród i ubóstwo. Tak wyglądał ten dziwny dzień. Karczmarz nie nadążał z przyjmowaniem zamówień, a jego żona i córka ze sprzątaniem. Na domiar złego w kuchni gotował nowy kucharz. Młody, niedoświadczony i leniwy Erim brał się za gotowanie specjalności dnia. Otworzył książkę kucharską i zaczął czytać.>

-Składniki: Herbata, woda, sok owocowy i dowolne dodatki np. plaster cytryny.

<Przygotował wszystko.>

-Przygotowanie: Pierwszym krokiem jest zaparzenie herbaty.

<Zaparzył herbatę i przy okazji oblał się wrzątkiem. Po krótkiej... przemowie i opatrzeniu oparzonej dłoni zabrał się za dalsze "gotowanie".>

-Do herbaty dolewamy soku, ale nie mieszamy. W ten sposób uzyskamy dwie warstwy.*

<Dolał soku do herbaty. Faktycznie powstały dwie warstwy.>

-Na koniec dorzucamy dodatki lub przyozdabiamy nimi nasz napój. W zamówieniu nie ma mowy o dodatkach, więc skończyłem.

<Zadowolony wydał zamówienie i otrzymał dwa tuziny następnych. Zabrał się do pracy.>

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* - Nie zawsze wychodzi, ale trzeba próbować.

Dziś krótko, bo nie mam ochoty na pisanie czegoś dłuższego. Wszelkie uwagi proszę pisać w komentarzach.

2 komentarze


Rekomendowane komentarze

- Barman! Dla mnie specjał dnia raz! Albo nie! 2 razy. Albo jeszcze lepiej! Trzynaście!

________

Masz naprawdę ciekawy pomysł prowadzenia bloga. Dosyć niekonwencjonalny, ale ciekawy. Czekam na kolejne wpisy :thumbsup:

Link do komentarza
Gość
Dodaj komentarz...

×   Wklejony jako tekst z formatowaniem.   Wklej jako zwykły tekst

  Maksymalna ilość emotikon wynosi 75.

×   Twój link będzie automatycznie osadzony.   Wyświetlać jako link

×   Twoja poprzednia zawartość została przywrócona.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz wkleić zdjęć bezpośrednio. Prześlij lub wstaw obrazy z adresu URL.

×
×
  • Utwórz nowe...