Skocz do zawartości

Rozwiązany: DirectX 9.0c, Direct3D


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
14 odpowiedzi na ten temat

#1
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork


Siemka!


Mam taki problem, nie mogę uruchomić żadnej gry!!!
Gdy uruchamiam jakąś grę wyskakuje błąd: "Nie można uruchomić gry/programu ze względu na bark zainstalowanych bibliotek DX" Albo Error! (napiszę jak zrozumiałem) nie można odnaleźć/uruchomić D3D gra zostanie zamknięta. A najlepsze w tym wszystkim jest to ,że chyba z 5 razy instalowałem DX9.0c!!! (Z różnych gier a z neta ściągnąłem nawet 11!)

Jestem teraz na feriach u rodziny a tam mają taki komp: GF 8500 ,Ram 2Gb, Procek Celeron? 2.8Ghz/2.81Ghz

Nie wiem czy to pomoże, ale:
Wujek kupił niedawno nowy dysk 500Gb a stary wywalił, potem odwirusował(AVG Free edition) i zamontował z powrotem. Dodam że dysk (stary) to był "C" a nowy to "F". Na obu jest zainstalowany Windows XP Home Edition a komputer korzysta z XP'ka ze starego dysku ("C"). Czy to może być przyczyna? Wcześniej (kiedy w komputerze był tylko nowy dysk) wszystko działało a nawet później(gdy były dwa dyski a stary był odwirusowany ) wszystko się schrzaniło nie wiem czemu!!! Robiłem skan dysków przez 3.5h (Wolny) AVG'iekiem i nic nie wykrył poza Cookisami. Bardzo proszę o rozwiązanie mojego problemu-mam ferie i nie mam co robić w domu

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Czlenson

Czlenson

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 190 postów
Rejestracja: 07 XII 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z Polski
Nie wiem czy to coś da ale zainstaluj DX na obu systemach.

Może akurat zadziała.




Lepiej bez celu iść naprzód niż bez celu stać w miejscu, a z pewnością o niebo lepiej, niż bez celu się cofać.

Czlenson95 - mój kanał na youtube

#3
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Zrób wszystkie testy w dxdiag, może coś wyłapie. DX 11, podobnie jak 10, nie działa pod XP

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#4
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
Hmmm...
Usunąłem DX z komputera (całego i wszystkie możliwe wersje).
I teraz nie chce mi się zainstalować z powrotem?Pisze coś takiego gdy chcę zainstalować DX(np.z płytki nowego CD-A)ORYGINAŁ TEXT!!!!: Wystapil wewnetrzny blad systemu sprawdz plik DX Error.log oraz DirectX.log w folderze Windows, aby rozpoznac problem. No to tam lukam a tam pisze najczęściej to samo. Pliki ślę jako załączniki.
Czy ktoś pomoże?

PS Jak nic nie zadziała to robię formata dysku starego instaluję na nim Windowsa, usuwam Windowsa z nowego a dysk 80Gb(stary) będzie tylko do Windowsa.

PS 2 Ponieważ  nie mogę wysłać załączników w formacie notatnika przeniosłem tekst do open offica.

Edytowany przez BigDaddy, 17 luty 2010 - 12:58.

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
W jaki sposób usunąłeś DirectXa?

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#6
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
CYTAT(Sevard @ środa, 17 luty 2010 - 12:39)
W jaki sposób usunąłeś DirectXa?


http://programy.onet.pl/44,126,8638,,,Dire..._,programy.html  <- Ściągnąłem stąd i sam się odinstalował. Znalazłem to wpisując w google: directx uinstall. Żeby odinstalować DX poradzili mi w serwisie kompurtenika.

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


#7
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Postępowałeś zgodnie z instrukcją? Sprawdzałeś, czy nie ma w niej napisane co zrobić w razie problemów?

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#8
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
CYTAT(Sevard @ wtorek, 16 luty 2010 - 13:46)
Zrób wszystkie testy w dxdiag, może coś wyłapie. DX 11, podobnie jak 10, nie działa pod XP


To że nie działa to wiem, ale zawiera w sobie poprzednie wersje DX z których mógłby korzystać Windows. A odpowiedź na dxdiag jest w załączniku.

WTF???!!! To tam była w ogóle jakaś instrukcja???

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


#9
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Poszukaj jakiegoś pliku readme, czy czegoś takiego. Tego konkretnego programu nie znam, ale programy tego typu raczej mają dokumentację.
I nie, DX11 nie zawiera w sobie wszystkich poprzednich wersji DirectXa. Z poprzednich zawiera tylko 10 i 10.1. Podobnie jak DX10 nie zawiera DX9 i wcześniejszych.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#10
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
Nie ma żadnych instrukcji ani nic sad_prosty.gif
Jest tylko programik confused_prosty.gif
Chyba sobie rozje****m komputer agrhh!!!!
A teraz jak go usunąłem to nawet nie chce się zainstalować z powrotem grrrr....

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


#11
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Tego programu używałeś w trybie awaryjnym?
Zerknij tu i spróbuj zastosować się do pierwszej metody.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone


#12
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
Sformatowałem oba dyski a co!!!(mi szkodzi)
Niestety trochę mi to zaszkodziło: Mam zainstalowanego XP'ka, drukarkę, sterki do grafy(w tym DX 9.0c laugh.gif ), internet wink_prosty.gif(nie mógłbym tego pisać gdybym nie miał smile_prosty.gif ) I pojawia się nowy problem
TADAM!:Nie mogę znaleźć płytki ze sterownikami do głośników. Ale jest to nowy problem a więc i nowy temat. Chyba że moderatorzy pozwolą mi rozwiązać jeszcze ten(miejmy nadzieję że ostatni) problem HĘ?

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


#13
xandi

xandi

    Tux power!

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2334 postów
Rejestracja: 09 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Radziejów
Do głośników sterowników nie znajdziesz bo takich nie ma tongue_prosty.gif
Jak nie masz dźwięku to musisz zainstalować sterowniki do karty muzycznej, które są na płycie od płyty głównej.



Spoko spoko biggrin_prosty.gif
Ale żebyś się czasem nie zdziwił jak tam do Ciebie do Gdańska przyjadę xD

Edytowany przez xandi, 18 luty 2010 - 15:33.

AMD Phenom II x3 720 BE@4.0GHz I Zalman Flex+ Revoltec DarkBlue Fan 120mm

Power Color Radeon 4890 1024MB GDDR5 PCS+ 950/4200Mhz@1000/4400Mhz
6GB RAM DDR3 GoodRam+ADATA 1333MHz CL9
WD Caviar SE 500GB + Samsung F3 500GB
Gigabyte GA-MA770t-UD3P
OCZ ModXStream Pro 500W
Benq G2220HD 21.5"
Plantronics GameCom 367
Razer DeathAdder

notebook: Samsung RC530


Dodany obrazek




Forum Actionum OC-Team !


#14
BigDaddy

BigDaddy

    Elf

  • Odrzutki
  • PipPipPipPipPipPip
  • 667 postów
Rejestracja: 08 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Gdańsk/Lipiany/Lębork
Wielkie dzięki i uwielbienie xandi!!!
Masz u mnie (wirtualną) pizzę, piwko i co tylko sobie wymarzysz (hehehe!!!.... xD)
Temat uważam za zamknięty bo znalazłem płytkę od płyty głównej(głupio zabrzmaiło tongue_prosty.gif wink_prosty.gif )

Iz 50, 4-7

Spoiler


Dodany obrazek


#15
Sevard

Sevard

    Konqi

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14611 postów
Rejestracja: 21 VII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Z 628254 warstwy otchłani.
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.

She seems to be stronger but what they want her to be is weak
She could play pretend. She could join the game, boy
She could be another clone





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników