Skocz do zawartości

Wiedźmin - Jak uruchomić na Windows 7


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
15 odpowiedzi na ten temat

#1
Mesersmize

Mesersmize

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 324 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska/Puławy
Witam .Od niedawna mam windowsa 7. Instalowalem juz kilka gierek i wszystkie dzialaly. Dopiero gry chcialem pograc w wiedzmina wystapil problem.

Wyskoczyl mi błąd : The drivers require installation ( with an administrator account).Do you want to proceed now? TAk NIE . Po kliknięciu na tak wyskakuje mi cos takiego Unable to proceed ( error 1275). Potem pojawia się okienko z takim komunikatem : bieżące konto użytkownika nie posiada uprawnień administratora. Przy pierwszym uruchomieniu aplikacji , wymagane są uprawnienia administratora.

Szukałem odpowiedzi w internecie ale nic nie znalazłem. Mam uprawnienia administratora bo mam tyko 1 konto na kompie.

Proszę o pomoc.

#2
Lukasz8

Lukasz8

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 165 postów
Rejestracja: 16 III 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Mazowieckie
To, że masz jedno konto nie musi znaczyć, że masz admina. Sprawdź dokładnie czy je masz.

Edytowany przez Lukasz8, 18 listopad 2009 - 15:09.

Everybody do the Bender!

#3
Mesersmize

Mesersmize

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 324 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska/Puławy
No a jak to mam sprawdzic. Przy nazwie konta pisze administrator.

#4
Cragir

Cragir

    Grey Warden

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2124 postów
Rejestracja: 23 VIII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wierzbica
W jakiej wersji jest ten Windows, 32 czy 64-bitowej?

Dodany obrazek


#5
Mesersmize

Mesersmize

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 324 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska/Puławy
32-bitowej

#6
JamesVoo

JamesVoo

    Wiedźmin

  • [Opiekun] Kalendarz
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4579 postów
Rejestracja: 20 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Forum
Też to miałem smile_prosty.gif Jak wyskoczy to okienko, to na pasku okienka, jest nazwa(sorki, ale nie pamiętam jaka), wtedy wpisz w google "[nazwa] driver" i pobierz sterowniki. Jak je zainstalujesz to pójdzie smile_prosty.gif

Edytowany przez JamesVoo, 01 maj 2011 - 13:25.

Gry są jak masturbacja, z tego się nie wyrasta.

12 letni forumowy troll.


#7
Mesersmize

Mesersmize

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 324 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska/Puławy
Czy to chodzi o tages driver??? A moze tages protetion. Bo kurde kliknąłem zeby mi to nie wyskakiwalo a teraz nie wiem jak to odszukac. Na xp bylo takie cos jak wyszukaj a tu nie wiem czy jest. smile_prosty.gif

Edytowany przez Mesersmize, 18 listopad 2009 - 19:25.


#8
JamesVoo

JamesVoo

    Wiedźmin

  • [Opiekun] Kalendarz
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4579 postów
Rejestracja: 20 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Forum
Tak Tages smile_prosty.gif
Zobacz TU


EDIT: Dodam że autorowi udało się rozwiązać problem, dostałem od niego PW smile_prosty.gif

Edytowany przez JamesVoo, 01 maj 2011 - 13:26.

Gry są jak masturbacja, z tego się nie wyrasta.

12 letni forumowy troll.


#9
Mesersmize

Mesersmize

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 324 postów
Rejestracja: 30 XII 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Polska/Puławy
Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. Tak jak wyżej kolega powiedział udało mi sie naprawic problem z jego pomocą.


Temat do zamkniecia.

#10
Lord Nargogh

Lord Nargogh

    Bóg Wojny

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9170 postów
Rejestracja: 10 VIII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wasteland
Problem rozwiązany, więc temat zamykam.
W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Dodany obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------
***POWER OVERWHELMING***

#11
Lord Nargogh

Lord Nargogh

    Bóg Wojny

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 9170 postów
Rejestracja: 10 VIII 2005
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Wasteland
Temat ponownie otwarty na prośbę forumowicza.
-----------------------------------------------------------------------------------------
Dodany obrazek
-----------------------------------------------------------------------------------------
***POWER OVERWHELMING***

#12
i3olo15

i3olo15
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 14 VIII 2011
Witam. Także posiadam windows 7 32bit od nie dawna i mam pewien problem z wiedźminem. Taki jak tu próbowałem wszelkich sposobów aby zainstalować TagesSetup ale ciągle nic... Wyskakuje taki komunikat:

"C:\Users\Michal\download\TagesSetup.exe
Nie można uruchomić aplikacji ponieważ jej konfiguracja równoczesna jest niepoprawna.
Więcej szczegółów można znaleźć w dzienniku zdarzeń aplikacji lub przy użyciu narzędzia wiersza polecenia sxtrace.exe"

Co mam zrobic? ;f

#13
JamesVoo

JamesVoo

    Wiedźmin

  • [Opiekun] Kalendarz
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4579 postów
Rejestracja: 20 V 2008
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:z Forum
Instalujesz wersje sterowników dla systemu 64 cz 32 bitowego? Jeśli nie instalujesz do odpowiedniej wersji coś takiego może wyskoczyć.
Gry są jak masturbacja, z tego się nie wyrasta.

12 letni forumowy troll.


#14
aster

aster

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 427 postów
Rejestracja: 26 IV 2007
  • Płeć:mężczyzna
Patch znosi potrzebę tych sterowników, więc nie ma sensu ich instalować.

#15
kaczmar982

kaczmar982
  • Forumowicze
  • 1 postów
Rejestracja: 12 XII 2011
ta strona z sterownikami tages wogule mi nieodtwarza pisze "Forbidden

You don't have permission to access / on this server." wraz z gra wiedzmin mam tam tages i do 86x i do 64x i zadnego system nieumie zainstalowac bo wyskakuje error "Unable to procees(error 1275) gdyby ktoś mógł pomuc dodam ze mam windows 7 86x


#16
MuchaB54

MuchaB54
  • Forumowicze
  • 7 postów
Rejestracja: 18 I 2014
Witam
Wiem ze temat stary, ale sama się dużo naszukałam żeby odpalic mojego ulubieńca na win 7 i może ktos akurat znajdzie rozwiązanie tu, i tak jak poprzednik napisał,

Zobacz postaster, 14 sierpień 2011 - 15:18, powiedział:

Patch znosi potrzebę tych sterowników, więc nie ma sensu ich instalować.

tak i w moim przypadku tez próbowałam z Tagesem, wł konta administratora na komputerze... i zaczęły sie problemy w systemie więc szybko zrezygnowałam. Ale potrzeba zagrania w wiedźmina byla silniejsza ;)

1.Wchodzimy na stronę (można podać? przepraszam adminów jak nie Dodany obrazek ) http://pl.thewitcher.com/witcher
2. zakladka Uaktualnienia
3. pobrać patch 1.4 i 1.5
4. zainstalować po kolei tj. 1.4 potem 1.5
5. Odpalic grę

U mnie działa.

Pozdrawiam!




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników