Skocz do zawartości

Ciągłe drukowanie strony testowej HP C3180


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1
Gracz PC

Gracz PC

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
Rejestracja: 14 IV 2005
  • Płeć:nie powiem
Witam,

problem jak w temacie. Po wymianie tuszu w urządzeniu wielofunkcyjnym, za każdym razem po włączeniu moj sprzet drukuje strone testowa.
Przegladalem rozne fora, i polecaja aby owa strone zeskanowac zaraz poi druku, zrobilem tak ale to nic nie dalo. Myslalem ze moze skanuje ze zlej strnony, ale juz skanowalem ze wsztstkich a problem jest nadal.

Co mam zrobic, bo szkoda  mi juz tuszu i kartek? laugh.gif

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Gość_michi93_*

Gość_michi93_*
  • Guests
Rejestracja: --
ale ta drukarka po każdej zmianie tuszu drukuje stronę testową i testuje skaner czy cały czas ci się tak dzieje?

#3
Gracz PC

Gracz PC

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
Rejestracja: 14 IV 2005
  • Płeć:nie powiem
Zawsze bylo tak, ze po zmianie tuszu raz drukowala strone testowa i nic nie chaiala skanowac i tyle. Zadnych problemow.

Dopiero teraz piewszy raz mam taki problem, ze po kazdym wlaczeniu drukuje non stop.

#4
Gość_michi93_*

Gość_michi93_*
  • Guests
Rejestracja: --
a na panelu nie dociska ci żaden guzik??spróbuj włożyć tusze jeszcze raz
i sprawdź czy nie masz czasem jakiejś kolejki d drukowania ta strona do z drukarki czy z windy

zresztą nie zaszkodzi robienie tak:
po tym jak zostanie wydrukowana strona testowa wsadz ja do skanera i ja zeskanu

Edytowany przez michi93, 22 lipiec 2009 - 11:11.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Gracz PC

Gracz PC

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
Rejestracja: 14 IV 2005
  • Płeć:nie powiem
Hmm, problem jest widze powazny...

Na panelu nic nie dociska, na pewno, a tusze troche sie boje wyciagac, na pewno nic mi nie prysnie? laugh.gif Jak nie ma obaw to juz to robie.
Kolejki to drukowania tez sprawdzalem i nie mam.

Robilem juz tak ze wydrukowana strone testowa wsadzalem do skanera i skanowalem i to kilka razy, ale to nic nie daje. Po tym jak drukarke wylacze i wlacze od nowa to samo.

Znalazlem prymitywny i uciazliwy sposob na ominiecie tego, ale na dluzsza mete to nie rozwiazanie. Otoz wyciagam drukarcie papier, ona chce drukowac strone testowa ale nie mam na czym. ja przez ten czas przyciskam non stop przycisk na drukarcie ktory odpowiada za zatrzymanie danej akcji. No i w koncu udaje sie ze nie chce tej strony drukowac a ja moge robic swoje. Ale to raczej zalosne rozwiazanie.


#6
Gofer

Gofer

    Różowy Jednorożec

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7365 postów
Rejestracja: 11 XI 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Jelenia Góra / Łódź
Wyciągnij tusz i przetrzyj szmatką wszystkie styki na nim. Miałem taki problem z moim starym HP i pomogło.
Oficjalny blog turnieju LoL i Dota 2
Najważniejsze informacje dotyczące turnieju społeczności Forum Actionum!

#7
Gość_michi93_*

Gość_michi93_*
  • Guests
Rejestracja: --
tusz możesz wyjąć spokojnie i zrób jak mówi gofer i dobrze go z powrotem wsadź a jak włączysz drukarkę i będzie Ci chciało drukować to tam jet taki magiczny przycisk anuluj-rozwiązanie tymczasowe.a ile masz tą drukarkę??

#8
Gracz PC

Gracz PC

    Elf

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPip
  • 740 postów
Rejestracja: 14 IV 2005
  • Płeć:nie powiem
Drukarke mam od mniej więcej roku.

Sorry za opoznienie, ale jestem na wyjezdzie i jak tylko wroce zastosuje rade w tuszem, i dam Wam znac jak poszlo  laugh.gif

#9
hrns6

hrns6
  • Forumowicze
  • 2 postów
Rejestracja: 12 IV 2010
hej mam identyczny problem. probowalem czyszczenia stykow i wogole wszystkiego co znalazlem na stronie hp dotyczacej tego problemu : http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/documen...c=en&dlc=en
ale nic nie pomoglo. wyczyszcze jeszcze raz moze sie uda. nie przeinstalowuje oprogramowania bo ledwie co mi sie udalo zainstalowac, bo tez mam 7 i jakies mi bledy wyskakiwaly.

ale mam kolejny problem. mianowicie drukarka nie chce wspolpracowac z programami microsoftu (word, exel itp). na poczatku bylo wszystko ok a teraz kapa. z painta np drukuje, albo z wordpada. a z worda nie chce. zna ktos moze przyczyne tego problemu? i rozwiazanie?
prosze o pomoc.
pozdrawiam.




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników