Skocz do zawartości

Internet w nowym domu

Netia lte vectra cyfrowy polsat Żyrardów Horodyskiego

  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
8 odpowiedzi na ten temat

#1
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Witam, niedługo przeprowadzam się do nowego domu na ul. Jana Horodyskiego w Żyrardowie.
Boję się, że dość trudno z internetem będzie. Chciałbym mieć taki internet, jaki mam, albo lepszy.Dodany obrazek

Jak to będzie z doprowadzeniem internetu? Są jacyś ludzie którzy zamontowaliby jakieś kable, żeby wszystko dobrze działało i można było podpiąć router itd?
Kolega ma z Vectra i jest zadowolony.
Czy vectra albo netia można kupić w Żyrardowie?
Teraz mam z ISKO (takie lokalne :))

Edytowany przez Nev232, 15 listopad 2013 - 21:25.


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
repta2

repta2

    Hala Madrid !

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2320 postów
Rejestracja: 29 V 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Trzebnica
http://lmgtfy.com/?q...żyrardów vectra
Spoiler

Ważne są tylko te dni których jeszcze nie znamy,
Ważnych jest kilka tych chwil , tych na które czekamy

Marek Grechuta

Hala Madrid!!! Dodany obrazek

#3
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Czy 3 mb uploadu wystarczy do livstreamu w 720p? bez lagów. A jeśli nie, to w 480 pewnie tak, bo chciałbym mieć też trochę netu do gry poniżej 100 pingu.

Tam piszą, że w flashnet 60 mb/s prędkość pobierania do 60mb/s, naprawdę? Nie ogarniam tego za bardzo, bo teraz mam za 75 zł, i rezultaty takie jak wyżej.
Jeśli wezmę ten za 65 miesięcznie to będę mieć 60 mb downloadu, 3 mb uploadu? Pytam, bo takie rezultaty mi się kosmiczne trochę wydają :P

Zamknięto to 4 lata temu :P

#4
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7048 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California

Cytuj

Jeśli wezmę ten za 65 miesięcznie to będę mieć 60 mb downloadu, 3 mb uploadu? Pytam, bo takie rezultaty mi się kosmiczne trochę wydają
Tak i nie widzę tu nic kosmicznego. Co do montażu to przyjdą technicy i wszystko podłączą. Streaming w 720p płynny raczej nie będzie.
NETWORK: D-Link DIR-825 - dd-wrt + TP-Link WDR4300 PC_OS: Slackware 14.1 - kernel 3.10.1 SERVER_OS: FreeBSD10 RASPBERRY_OS: Arch ARM - kernel 3.9.7

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Niestety, ale netia i vectra nie dostarczają netu do Żyrardowa, szkoda :P

Została neostrada, a jak nie to ten !@#$@%%^! lte od plusa -,-

#6
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Jeśli już trzeba będzie ten lte, to ile transferu?
T-Mobile szykuje lte (wiem bo moja ciocia tam pracuje), i jakieś 200 m od mojego nowego domu będzie nadajnik, więc pingi chyba będą dobre.
Nie wiem czy lepiej 15, czy 25 gb. Gram jakieś 15 meczy lola na miesiąc, miesięcznie pewnie z 30-40h w necie siedzę, ale będę grać też w inne gry jak bf4 (20h/mies pewnie), bo będę mieć dużo lepszy komputer :)

No i jaki jest upload i download? W grach online będzie ważniejsze chyba to drugie? czy będzie on porównywalny z moim internetem?

#7
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Już wiem, że mobilny będzie trzeba na bank :) nie ma raczej innej opcji, bo tam gdzie mieszkam baaaardzo trudno będzie załatwić szybki internet na kablu, więc najlepszą opcją wydaje się LTE. Najsensowniejsza oferta wydaje się z Cyfrowego Polsatu (plus odpada, nie ma tam zasięgu). Powtarzam pytanie, jaki limit internetu? maks to ten za 70 zł. http://www.cyfrowypo...ternet/index.cp

#8
politan

politan

    Little Elephant

  • Moderatorzy
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 7048 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Mamy zgadywać z jakich usług korzystasz? Jeżeli różnego rodzaju streaming HD, VOD, pobierasz gry w wersjach cyfrowych to bierz jak największy, a i tak pewnie go braknie. Jeśli zależy ci na odbieraniu poczty, przejrzeniu newsów, korzystaniu z komunikatorów to spokojnie 10GB wystarczy.
NETWORK: D-Link DIR-825 - dd-wrt + TP-Link WDR4300 PC_OS: Slackware 14.1 - kernel 3.10.1 SERVER_OS: FreeBSD10 RASPBERRY_OS: Arch ARM - kernel 3.9.7

#9
Nev232

Nev232

    Krasnolud

  • Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 167 postów
Rejestracja: 11 V 2013
  • Płeć:mężczyzna
Dodany obrazek
A pingi? wie ktoś jakie są w LTE?

Zobacz postpolitan, 29 grudzień 2013 - 16:38, powiedział:

Pobierasz gry w wersjach cyfrowych to bierz jak największy, a i tak pewnie go braknie. Jeśli zależy ci na odbieraniu poczty, przejrzeniu newsów, korzystaniu z komunikatorów to spokojnie 10GB wystarczy.
Jestem subskrybentem PlayStation Plus od gwiazdki, więc ostatnio zassałem lekką ręką 80 GB Dodany obrazek
Ale są jeszcze przecież darmowe noce Dodany obrazek 50 gb chyba

Edytowany przez Nev232, 16 styczeń 2014 - 19:31.





0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników