Skocz do zawartości

Jak prawidłowo zabezpieczyć router hasłem


  • Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
10 odpowiedzi na ten temat

#1
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
Witam
Tak jak w temacie.Jakie szyfrowanie wybrać ? I co zrobić by działało to prawidłowo ? Jestem w tych sprawach zielony, wiem że jak ustawiłem szyfrowanie WEP to po zastosowaniu zmian internet mi siadł w całym domu smile.gif
Dodany obrazek

Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#2
Hakken

Hakken

    Szufladka Dirichleta

  • [Ekspert] Programowanie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2788 postów
Rejestracja: 11 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:52.2118, 20.9818
Wybierz rodzaj hasła WPA2, Jakie hasło ? Oczywiście silne, najlepiej losowy ciąg małych i dużych liter, liczb i znaków specjalnych wink_prosty.gif
Oczywiście takie które zapamiętasz, ale hasło 12345678 nie jest najlepsze.
Ustawienie szyfrowania na WEP nie powinno wpłynąć na padnięcie sieci...

My tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja też jestem. I ty.
- Skąd wiesz, że jestem szalona? ? zapytała Alicja.
- Musisz być ? odparł Kot ? bo inaczej by cię tu nie było.

Charles Lutwidge Dodgson


#3
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
Ok zrobię tak jak mówiłeś, mam jeszcze jedno pytanie jak się założy hasło to trzeba resetować router czy nie ?
Dodany obrazek

#4
Hakken

Hakken

    Szufladka Dirichleta

  • [Ekspert] Programowanie
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2788 postów
Rejestracja: 11 IX 2009
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:52.2118, 20.9818
Nie trzeba

My tu wszyscy jesteśmy szaleni. Ja też jestem. I ty.
- Skąd wiesz, że jestem szalona? ? zapytała Alicja.
- Musisz być ? odparł Kot ? bo inaczej by cię tu nie było.

Charles Lutwidge Dodgson


Ogłoszenie

    Linki Sponsorowane


#5
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
Wybieram szyfrowanie WPA2, biorę zastosuj i internet mi się wyłącza.Pomocy.
Dodany obrazek

#6
politan

politan

    Little Elephant

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6980 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
A przestawiłeś szyfrowanie na karcie sieciowej ? Czasem tak trzeba.
politan-blog.pl - Własne certyfikaty SSL cz. 1 - Generujemy klucze Polecane routery i Access Pointy (2013) NETWORK: D-Link DIR-825 - dd-wrt + TP-Link WDR4300 PC_OS: Slackware 14.1 - kernel 3.10.17 SERVER_OS: GhostBSD 3.5 RASPBERRY_OS: Arch ARM - kernel 3.9.7

#7
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
A jak przestawić szyfrowanie na karcie sieciowej ?
Dodany obrazek

#8
politan

politan

    Little Elephant

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6980 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Jeśli masz oprogramowanie do karty to w jakimś programie, jeśli nie masz to po prostu we właściwościach połączenia internetowego w Windows.
politan-blog.pl - Własne certyfikaty SSL cz. 1 - Generujemy klucze Polecane routery i Access Pointy (2013) NETWORK: D-Link DIR-825 - dd-wrt + TP-Link WDR4300 PC_OS: Slackware 14.1 - kernel 3.10.17 SERVER_OS: GhostBSD 3.5 RASPBERRY_OS: Arch ARM - kernel 3.9.7

#9
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
Biorę na moim routerku szyfrowanie WPA2 (mam jeszcze opcje WPA2 TKIP i WPA2 AES), i siada internet, wiec wchodzę na swoją kartę sieciową ale tam jest tylko opcja WPA2 AES i TKIP, no i nie wiem co robić bo internetu nadal nie ma jak ustawiam szyfrowanie WPA2.
Dodany obrazek

#10
politan

politan

    Little Elephant

  • Hall of FAme
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 6980 postów
Rejestracja: 13 X 2007
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:San Jose - California
Ustawiasz na routerze i karcie WPA2 z AES.
politan-blog.pl - Własne certyfikaty SSL cz. 1 - Generujemy klucze Polecane routery i Access Pointy (2013) NETWORK: D-Link DIR-825 - dd-wrt + TP-Link WDR4300 PC_OS: Slackware 14.1 - kernel 3.10.17 SERVER_OS: GhostBSD 3.5 RASPBERRY_OS: Arch ARM - kernel 3.9.7

#11
WitcherPL

WitcherPL

    Człowiek

  • Forumowicze
  • PipPipPipPipPip
  • 312 postów
Rejestracja: 24 IV 2010
  • Płeć:mężczyzna
  • Skąd:Kolonia Lesznowola
Robie tak jak piszesz ale ciągle to samo,internet siada w całym domu.
Dodany obrazek




0 użytkowników czyta ten temat

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych użytkowników