adrian_te Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 OK, dzięki. Mnie za to zawiodła mała liczba bramek i duża liczba remisów. Zwykle w tych pierwszych kolejkach drużyny jeszcze tak nie kalkulowały i szły bardziej na żywioł. Zastanawiam się czy w II kolejce tendencja się utrzyma czy jednak się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diacon Posted August 15, 2010 Report Share Posted August 15, 2010 Eh, o drugiej kolejce wolałbym jak najszybciej zapomnieć. Na ogólną porażkę złożyły się straty punktów przez Wielką Trójkę: Wisła, Legia, Lech i wyjazdowe niespodzianki Widzewa, Śląska i Górnika. Co straciłem w tej kolejce mam nadzieję, że odrobię za tydzień. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baton08 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Eh, o drugiej kolejce wolałbym jak najszybciej zapomnieć. Na ogólną porażkę złożyły się straty punktów przez Wielką Trójkę: Wisła, Legia, Lech i wyjazdowe niespodzianki Widzewa, Śląska i Górnika. Co straciłem w tej kolejce mam nadzieję, że odrobię za tydzień. Nie martw się bo i tak lech wygra ekstraklase. Kolejorz górą ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] FaceDancer Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Tymczasem ja (o dziwo) wysunąłem się na pierwsze miejsce i w ostatniej kolejce nawet powiększyłem przewagę nad Breadosem. Trafiłem dobrze zaledwie cztery mecze, ale z tego trzy dokładnymi wynikami obstawiając jednobramkowe zwycięstwa Zagłębia, Górnika i Korony. Wisła wygrała trochę za nisko. Reszta wyników, w ogóle się nie sprawdziła, bo Polonia straciła punkty, a Legia i Lech poniosły spektakularne klęski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 Jestem zdaje się, że na ósmym miejscu póki co, ale ścisk w środkowych rejonach naszej tabeli jest niesamowity. Różnice są rzędu jednego punktu. Dobrze typowałem mecze, w miarę, gorzej było z trafieniem ilości goli. Mimo iż krystalizuje się mniej więcej obraz formy poszczególnych zespołów, ciągle mogą się przytrafiać niespodzianki i nie da rady wytypować na 100% grupy mistrzowskiej i grupy spadkowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] FaceDancer Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Eh... A mogło być tak pięknie. Mecz Korony ze Śląskiem skończył się przewidywanym przeze mnie 2:1 dla gospodarzy, po golu zdobytym w 90 minucie. Niestety bilans szczęścia musi wychodzić zawsze na zero i moje obstawione 1:1 w meczu Legia - Lech nie weszło, bo gola w 88 minucie strzelił napastnik warszawian. Szkoda, bo mógł być komplet punktów i może powrót na fotel lidera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted September 24, 2010 Report Share Posted September 24, 2010 Dla mnie z kolei obstawiony wynik 2:0 w meczu Korona - Śląsk wchodził aż do ostatniej minuty, kiedy do goście strzelili bramkę kontaktową. Cieszę się natomiast, że bodaj jako jedyny trafiłem wynik w hicie kolejki, wiedziałem żeby być wiernym aż do końca Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedEvil Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Hahhaha Legia-Lechia 0-3 !!!! Gratuluje tym którzy choć obstawiali na gości Wspaniale, każdy może być mistrzem Polski byle nie legła W-wa xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diacon Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Daruj sobie na forum teksty typu "legła". Myśl co chcesz, ale każdej drużynie należy się szacunek. Czy to jest Lech, Wisła, Legia czy Orlik Gogolinek. Żeby nie było offtopu. Zanosi się na kolejną kiepską kolejkę dla bukmacherów. Kilka remisów i na dodatek porażka Legii u siebie z Lechią. Zostały jeszcze dwa mecze, można jeszcze się nieco odbić. Zobaczymy jutro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] FaceDancer Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Diacon --> Ja tam specjalnie zawsze stawiam na zwycięstwa Legii, bo oni robią mi "na złość" i przegrywają, ale dla mnie to dobry układ Poza tym strasznie dużo remisów 0:0 w tej kolejce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted October 2, 2010 Report Share Posted October 2, 2010 Tak słabej kolejki pod względem typów, to nie było chyba jeszcze do tej pory. Jak na razie udało mi się "zarobić" całe okrągłe 0pkt, dużo remisów, ryzyka się nie opłaciły, no i ponownie zawiodło parę drużyn w tym Legia. "Wspaniale, każdy może być mistrzem Polski byle nie legła W-wa xD" Życzę tylko Tobie, abyś kiedyś nabrał odwagi powiedzieć to jakiemuś legioniście w twarz, możesz zacząć ode mnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 Myśl co chcesz, ale każdej drużynie należy się szacunek. Popieram w 100%, a za tekst "Wspaniale, każdy może być mistrzem Polski byle nie legła W-wa" oficjalnie upominam jako moderator, a nie kibic Legii. Kolejka rzeczywiście na razie słaba i nudna. Trafiłem na razie 5 punktów, ale to dzięki remisowi Widzewa i szczęśliwej bramki Skerli. Liczę, że jutrzejsze typy się sprawdzą i zobaczymy cieszącą się Koronę i fetę w Bełchatowie . Życzę tylko Tobie, abyś kiedyś nabrał odwagi powiedzieć to jakiemuś legioniście w twarz, możesz zacząć ode mnie wink_prosty.gif O ile to będzie prawdziwy kibic, to zignoruje takich komentarz, bo i nie będzie się nim przejmował. Jeśli pseudokibic, to możesz nie wyjść z tego cało . Tyle, że to nie odwaga, a głupota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedEvil Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Co do moich anty fanowskich textów, no cóż jedyna to drużyna której nie lubię w lidze, a nie wiem nawet czemu, tak już mam. Widocznie nie potrzebnie tak napisałem. Nie boję się to nikomu powiedzieć w twarz, co najwyżej mnie "złamie" takie mam poglądy, tak jak w polityce, ale ta to już inna bajka jest. Mam kumpla który ma dwóch braci którzy są za legią a on sam nie jest za legia, no i się non stop kłócą, ale z nimi jeżdżę na mecze czasem bo oni legię jeżdżą oglądać i raz kiedyś we Wrocku byłem na Śląsk-Legia 1-1 było. SRY za offtop. Tak jest za dużo remisów i dosyć słaba kolejka nie tylko dla tych co próbują zarabiać czy się bawią na forum w typera, ale ogólnie dla nas dla fanów poszczególnych drużyn, bo raczej każdy mieszka gdzieś w okolicy gdzie ma jakąś sympatię do jakiejś drużyny. Sam na Legię obstawiłem na forum, bo myślałem że coś ten Skorża zrobi z nią i się obudzi po tej wygranej z Lechem, a tu taka masakra, ja się boję tylko że będziemy mieć ładne stadiony ale żadna drużyna nie dorówna poziomowi gry do swoich stadionów ;( Pozdro i peace Jeszcze raz przepraszam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 No i Lech także ani punkcika mi nie podarował :F Nie wiem co to za fatum w tej kolejce za mną podąża, ale tyle zer nie zarobiłem co przez parę kolejek wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedEvil Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 No masakra z tą kolejką. Lech dostaje, ale chociaż na Europosrcie2 oglądnąłem "polską" drużynę i zlali 2-0 Bayern. Czyżby nasz poziom ligi się z kolejki na kolejkę pogarszał?? Bo w czołówce są Ci których nie powinno być, patrząc na budżet i możliwości klubu, ale już nie raz się przekonaliśmy że pieniądze nie grają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 Eee powinniście się cieszyć. Mamy tak jak w lidze angielskiej-każdy może wygrać z każdym, a teraz chyba przyszedł kryzys dla największych klubów w Polsce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diacon Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 Drogi mateuszu(stefanie), proszę o zweryfikowanie jeszcze raz moich typów. Według najnowszej tabeli zdobyłem tylko 3 punkty. A wytypowałem dokładny wynik meczu Ruch- Korona oraz remisy w meczach Zagłębie- Cracovia oraz Arka- Polonia. @down Dzięki. Takie coś się zdarza przy takiej ilości obliczeń. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted October 3, 2010 Author Report Share Posted October 3, 2010 Już patrzę. Zazwyczaj na spokojnie sprawdzam w poniedziałek, ale jutro mam zawalony dzień, więc podliczyłem dzisiaj. Siedzę od rana nad matmą, więc cyferki mogą mi się pomylić. Jakby ktoś zauważył, że coś mu się nie zgadza, to zgłaszajcie. Ed: Zaktualizowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted October 3, 2010 Report Share Posted October 3, 2010 No nie spodziewałem się, po tak beznadziejnej kolejce tylko umocniłem się na fotelu lidera Widocznie, nie tylko mi Ekstraklasa sprawiła psikusa. Cieszę się, że chociaż Korona dokonała do niej należnego na sam koniec, mam nadzieję że czas na reprezentację, potencjalni faworyci rozgrywek wykorzystają mądrze i zaprzestają ciągnięcia kolejnych serii niespodzianek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nicek Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 Wiem, że obstawianie meczu jest w innym temacie, ale doszedłem do wniosku, że ogólnie o jednym meczu napiszę tutaj Przyznam szczerze, że zdziwiły mnie typowania meczu Śląsk-Polonia Warszawa. Oczywiście jestem całym serce za drużyną z Oporowskiej, jednak sądzę, że nowy (i przy okazji były ) trener Śląska jeszcze nie pokażę, na co stać zawodników z Wrocławia. Jaki wynik obstawiam? Polonia strzeli jedyną bramkę w tym meczu, ale zawodnicy WKSu pokażą, że jeszcze mają szansę nie tylko na wyjście ze strefy spadkowej, ale i walkę o wysoką (jak na obecną sytuację) lokatę na koniec sezonu. Już jutro, na żywo, się o tym przekonam Szukajcie mnie koło młyna Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] FaceDancer Posted October 15, 2010 Report Share Posted October 15, 2010 He he. Koniec meczu Legii z Widzewem. Wynik obstawiłem idealnie, bo skończyło się na 0:1. Gdyby były punkty bonusowe za poprawny opis to chyba zgarnąłbym komplet, bo mecz potoczył się tak jakbym ja do niego scenariusz napisał. Legii dość wcześnie udało się wepchnąć bramkę (nawet trafiłem z tym, że przypadkowo im się uda strzelić), a potem będzie broniła wyniku. Stremowany Widzew nie wykorzystał swoich szans i było po herbacie. Wreszcie się coś udało, bo po jednym meczu mam już tyle punktów, co w całej ostatniej kolejce Typera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diacon Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 A ja chyba od następnej kolejki będę po prostu odpuszczał typowanie meczów Legii. Postawię na jej zwycięstwo, Legia przegrywa. Postawię na porażkę, Legia wygrywa. Nieważne jak typuję, piłkarze i tak zrobią mi na złość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted October 16, 2010 Report Share Posted October 16, 2010 Ja z kolei zawsze stawiam na zwycięstwo z przyczyn oczywistych, ich w tym sezonie za wiele nie było, ale każdy mój typ na korzyść Legii, to do tej pory zawsze pełne 3pkt @Diacon, nic dziwnego, Legia podobnie jak Lech gra cały czas w kratkę, z Koroną za tydzień trzeba raczej liczyć głównie na remis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diacon Posted October 24, 2010 Report Share Posted October 24, 2010 Mam dość ekstraklasy! Co to za kolejka... Wisła, Legia, Widzew nieoczekiwanie gromią swoich rywali. Lech po raz kolejny się kompromituje w lidze. Kilka remisów. Tak beznadziejnej dla mnie kolejki jeszcze nie widziałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted October 24, 2010 Author Report Share Posted October 24, 2010 Kolejka naprawdę ciekawa i mam nadzieję, że to początek powrotu największych polskich zespołów na czołówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...