mateusz(stefan) Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Mundialowe emocje już opadły, więc powoli ruszają rozgrywki ligowe. Nie da się ukryć, że cieszą się one Waszym ogromnym zainteresowaniem, dlatego w związku z tym oferujemy nową zabawę - typowanie meczów na forum. Oczywiście można robić to prywatnie u bukmachera, ale my oferujemy coś więcej - dobrą zabawę oraz bezpieczeństwo, że kasy tutaj nie stracicie . Na początek potrzebne nam rozeznanie ile osób byłoby chętnych wziąć udział w turnieju. Zaczynamy od naszej rodzimej ligi - Ekstraklasy, bo jest ona nam najbliższa i pewnie wielu z Was kibicuje (jeśli nie głośno, to po cichu) jakiemuś lokalnemu klubowi.Zasady:W specjalnie utworzonym temacie typujemy faworytów w danej kolejce podając dokładny wynik oraz uzasadniając swój typ (może być krótko, ważne by uzasadnienie było). Po każdej kolejce wyniki będą podliczane i punkty będą następująco rozdawane:Za wskazanie dokładnego wyniku i poprawnego zwycięzcy-3 punktówZa wskazanie poprawnego zwycięzcy oraz identycznej różnicy bramek-2 punktyZa wskazanie poprawnego zwycięzcy-1 punkt.Zabawa zostanie wstępnie rozpoczęta od 2 sierpnia, o ile zgromadzi się odpowiednia liczba chętnych (min 5 osób). Osoby zainteresowane proszone są o zgłaszanie swojego udziału w tym temacie. Zapraszamy do turnieju FA w typowaniu .PS. Dla zwycięzcy przewidziana jest nagroda .PS2. Turniej to wspólna inicjatywa forumowiczów i nie ma on nic wspólnego z konkursami redakcyjnymi ani redakcja jako taką (czyli prosimy nie zawracać głowy redaktorom, wszelkie uwagi, wnioski i propozycje proszę kierować do mnie lub Turambara, a najlepiej zgłaszać w tym temacie).Rekrutacja jest bezterminowa, tzn. można dołączyć w każdej fazie rozgrywek. Trzeba jedynie brać pod uwagę, że dołączając później zmniejszamy swoje szansę na zwycięstwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
briansteven Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Jako pierwszy wszem i wobec wszystkich Forumowiczów zgłaszam swoją chęć uczestnictwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian_te Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Ja również się piszę. Już dawno miałem zaproponować temat bukmacherski, ale po ostatnich aferach hazardowych i ze względu na niepełnoletność wielu forumowiczów tego nie zrobiłem. To będzie taka namiastka i dobra zabawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlado Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 W przypadku remisu za dokładny wynik jest 5 punktów tak? Poza tym punktacja jak dla mnie trochę za surowa, nie wiem jakie są odczucia innych użytkowników. Wytypować 1,2,X to już jest sztuka, a tu tylko 1 punkt. Ja bym to zrobił za dokładny - 3p., za różnicę - 2p., za zwycięzcę - 1p. Teraz chyba trochę za duże przeskoki. Ze zgłoszeniem jeszcze się wstrzymam, zobaczymy kto i ile osób się tutaj zapisze. Liczba miejsc jest jakoś ograniczona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz(stefan) Posted July 28, 2010 Author Report Share Posted July 28, 2010 Nie ma ograniczenia miejsc (no chyba, że nagle 1000 osób się zgłosi to będzie problem ). Na razie zasady są ustalone w wersji próbnej. Być może zmienimy na 3, 2, 1. Zobaczymy ilu chętnych się zgłosi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joneleth Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 A co mi tam. Trochę rozrywki się przyda. Zgłaszam się. Rozumiem, że w podpórki (np. x2) się nie bawimy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] FaceDancer Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Ligą interesuję się praktycznie cały czas, mimo że mnóstwo osób stara się ją zobrzydzić "To bagno! Klepisko!" Skoro jest jakaś zabawa w typowanie wyników, to zgłaszam swoje uczestnictwo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wisniaspa Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Ja również bardzo chętnie wezmę udział. To bardzo dobry pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
Breados Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Bym się chyba pociął, gdybym nie wziął w tym udziału z racji mojego fanatyzmu co do polskich zespołów Piszę się na to! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rorschach Posted July 28, 2010 Report Share Posted July 28, 2010 Uznajcie mnie za zapisanego. Polską ekstraklasą interesuję się na równi z angielską, i przy okazji grania w FPL, i taką zabawę można "ciągnąć" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owiec Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Ja tylko powiem, że coś takiego istnieje już od roku na blogach Jest typer Ekstraklasy, I ligi i lig europejskich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M@TH3V Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zapisany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Negatyv Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Zgłaszam chęć uczestniczenia. Ciekawe jaka nagroda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek114 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Ja się zgłaszam, mam nadzieję, że wygram te nagrodę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Zir Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 No właśnie, tak jak napisał Owiec, typer ekstraklasy funkcjonował już na blogu u Castiela od początku rundy wiosennej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian_te Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 No i co z tego? Nie każdy czyta blogi. Poza tym może przecież istnieć i tu i tu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sir Zir Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 No właśnie nie, nie może. Tam uczestniczyło ponad 25 osób(gdzie skromnie mówiąc byłem drugi ), nie było nagród, teraz ludzie polecą tutaj, bo można coś dostać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Owiec Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 No i co z tego? Nie każdy czyta blogi. Poza tym może przecież istnieć i tu i tu. Tak jak napisał Zireael, na blogu Castiela było bez nagród (prócz paintowych dyplomów) i nabijania postów, a i tak było bardzo dużo osób. Strzelam, że ściągnięcia świetnego pomysłu z Castielem nikt nie konsultował; ot wzięto pomysł w którym udział bierze dużo osób i potem podpisze się swoim znakiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ro442 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Ja się zgłaszam,lubię typować wyniki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Plys Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 To ja też się zgłaszam. Czemu nie, można się zabawić. ; ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Castiel Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Tak jak inni napisali, typer od pół roku był u mnie na blogu a niedawno zapowiedziałem oficjalnie koleją edycję ( http://forum.cdaction.pl/blog/lukas699ck/i...showentry=17737 ), popularność była spora i w tym roku tez zapowiadało się na sporo chętnych do zabawy... zapowiadało się... dzięki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub1996 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Ja również zgłaszam chęć uczestnictwa.Lubię takie zabawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotre94 Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 To ja też się zgłaszam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorzin Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 No tak, najlepiej przekopiować kogoś pomysł i podpisać się pod nim własnym nazwiskiem. Nie ładnie, nie ładnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian_te Posted July 29, 2010 Report Share Posted July 29, 2010 Tak, bo to Castiel wymyślił typera internetowego W sieci są dziesiątki tego typu konkursów i to od lat. Ale może Internet też on wymyślił? Link to comment Share on other sites More sharing options...