thepolishkiller Posted July 18, 2010 Report Share Posted July 18, 2010 Witam! Założyłem stronę, na której leci odliczanie do momentu otwarcia mojego forum. Skorzystałem ze skryptu jQuery countdown pobranego stąd i chciałbym, aby po wyzerowaniu licznika strona automatycznie przenosiła na forum. Kombinowałem z warunkami na podstawie powyższego skryptu, ale nie przynosiło to efektu - być może dlatego, że dopiero pomalutku zaczynam z JS. Pomyślałem, że można by to zrobić sprawdzając dwa warunki, mianowicie dzień oraz godzinę i gdy oba wyniosą pożądaną wartość skrypt przekierowałby na inną stronę, niestety jak mówiłem jestem dosyć początkujący w JS i nie wiem jak to ugryźć. Najchętniej prosiłbym o gotowy skrypt, jednak nie pogardzę jakimiś podpowiedziami by próbować samemu, bo o to chodzi :)Jednak skrypt ten potrzebuję najpóźniej do środy, a im wcześniej będę miał to z głowy tym lepiej, więc jeśli można to preferowałbym opcję z gotowym skryptem. Pozdrawiam, TPK. PS Nie wiem jak zaawansowany może być ten skrypt, więc proszę darować sobie komentarze w stylu "skoro dopiero zaczynasz to odpuść sobie takie skrypty", bo nic one nie dają. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swatdzielny Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Tutaj najlepiej jest zrobić timer, który z przeniesie cię po skończonym odliczaniu na inną strone. Pokaże taki timer: <script type="text/javascript" language="javascript"> var d = new Date(); var SecToStart = parseInt(1283706000 - (d.getTime() / 1000)); var days = 0; var hours = 0; var minutes = 0; var seconds = 0; function secToRealDate(secc) { var sec = secc; days = parseInt(sec / (60*60*24)); sec -= (days * 60 * 60 * 24); hours = parseInt(sec / (60 * 60)); sec -= (hours * 60 * 60); minutes = parseInt(sec / 60); sec -= (minutes * 60); seconds = sec; } function Odliczaj() { if(SecToStart == 0) { document.getElementById("result").innerHTML = "blalal)"; return; } secToRealDate(SecToStart, days, hours, minutes, seconds); var str = days + " dni, " + hours + " godzin, " + minutes + " minut, " + seconds + " sekund!"; document.getElementById("result").innerHTML = str; SecToStart--; setTimeout("Odliczaj()", 1000); return; } </script> Dodać można do niego wiele funkcji, wystarczy pokombinować, pomogłem choć trochę? Link to comment Share on other sites More sharing options...