Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Sypcio

[C#] Osadzanie filmów z YouTube na formie

Recommended Posts

Witam! Czy istnieje w C# możliwość, by osadzić np. wideo z YouTube'a na formie?

Nie chodzi mi o otwarcie strony w WebBrowserze, tylko coś takiego jak w HTML'u np. wstawić coś takiego:

<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/b3HNX3JIS_o&hl=pl_PL&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/b3HNX3JIS_o&hl=pl_PL&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>

Można to jakoś wbudować w formę?

Link to comment
Share on other sites

możesz to zrobić w asp .net ( http://videoplayer.codeplex.com/ ), nie wiem czy przypadkiem takiej aplikacji w asp nie mógłbyś osadzić w komponencie (wtedy po części problem rozwiązany), jeżeli to nie to czego szukasz to wątpię żeby ktoś Ci tutaj konkretnie pomógł (ja z programowania na razie cieniutki), napisz na jakimś typowo programistycznym forum.

Link to comment
Share on other sites

Dzięki, ten przykład z linka bardzo mi pomógł.

@kejwmen Tak jak radziłeś napisałem na specjalistycznym forum, jeżeli cię to interesuje to odpowiedź jest banalna: Prawym na toolbox, add items, kontrolki COM, znajdź Shockwave Flash, przenieś na formę, ustaw właściwość Movie na powiedzmy "http://www.youtube.com/watch?v=b3HNX3JIS_o".

Problem rozwiązany

Link to comment
Share on other sites



  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...