Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest rekin22a

Problem z rozpoznawaniem Pendrive'a

Recommended Posts

Guest rekin22a

Mam problem z Pendrivem.

A chodzi oto że od 2 tygodni przez 2-3godz od włączenia kompa gdy podłączam to mignie raz światełko i nic zero.

I tu moje pytanie.Czym może być spowodowane.Testowałem na wrzystkich wejściach USB na kompie.

Na laptopie kolegi po włączeniu podpiąłem i działał bez niczego .

Podejrzewam że spada zasilanie porcie USB.

Dane PENDRIVE:

Sandisk Cruzer Micro 4GB U3 SMART (zainstalowane).Wersja ze starym DESIGN!!

Proszę o pilną odpowiedż.

UWAGA! Przed chwilą PENDRIVE działał ale jak podłączyłem kabel od komy do USB to mi nagle wyrzuciło PENDRIVE a koma nie działała.Z czego to może wynikać??

Guest rekin22a

[CIACH]

UWAGA! Przed chwilą PENDRIVE działał ale jak podłączyłem kabel od komy do USB to mi nagle wyrzuciło PENDRIVE a koma nie działała.

Nie cytujemy poprzedzającego posta. - Sevard

Guest rekin22a

[CIACH]

A jak je zobaczyć?? I jakie powinno być??

Nie cytujemy poprzedzającego posta. Drugie upomnienie, następnym razem nie będę tak miły. - Sevard

nie znam sie za bardzo na tym ale gdzieś czytałem i może to być pomocne

żeby sprawdzić kondensatory na płycie głównej czy nie są wybrzuszone

a te napięcia chyba ale nie jestem pewien to można spr. w Biosie

nie znam sie za bardzo na tym ale gdzieś czytałem i może to być pomocne

żeby sprawdzić kondensatory na płycie głównej czy nie są wybrzuszone

a te napięcia chyba ale nie jestem pewien to można spr. w Biosie

nie jestem pewien ale czytałem coś o tym żeby sprawdzić kondensatory na płycie głównej czy nie są wybrzuszone, a te napięcia to chyba można spr. w Biosie

No to sprzęt do wymiany. Chociaż tnie wiem czy zasilacz coś ma do pendrive-a. Być może nie daje zasilana do USB. Masz możliwość sprawdzenia sprzętu na innym zasilaczu?

Podejżewasz uszkodzenie Zasilacza??

Jeśli nie jesteś pewien to skombinuj skądś lepszy zasilacz na próbę. Ale tak czy tak zasilacz do wymiany bo w każdej chwili może coś mu odbić.

Nie.Nic niebyo zanim czyściłym w środku kompa no i teraz tak daje w kość . :dry: Ale da sie jakoś ustawić napięcie dla USB??

Jeśli czyściłeś kompa nieumiejętnie mogłeś zrobić jakieś uszkodzenie mechaniczne na płycie głównej.

Co do zasilacza tak jak już pisali koledzy do wymiany.

Panowie - nie ma co gdybać. Trzeba albo od razu kupić nowy zasilacz albo wziąść inny na próbę. Osobiście jestem za wymianą. Bo to niebezpiecznie trzymać te zasilaczopodobne pudło w kompie.

Do Twojego zestawu wystarczy jakiś tani Forton. Nie musi być mocny. 300W w zupełności starczy. Na allegro powinieneś znaleźć taki za niecałe 100 zł. Ja za 400 dałem 109.

A ja napiszę coś innego. Szkoda Ci teraz kasy na zasilacz, ale nie bierzesz pod uwagę tego, że może on spalić Ci różne podzespoły (np. płytę główną, procek, kartę graficzną). Nawet jeśli masz te części na gwarancji, to serwis może jej nie uznać, bo stwierdzą, że to Twoja wina (i w sumie będą mieli rację).

Pewności, że to zasilacz nie ma (czasem może po prostu odwalać Windowsowi, lub płycie głównej), ale tak czy owak jego wymiana jest wskazana. Jeśli masz miernik elektryczny, to żeby się przekonać, czy to zasilacz wystarczy sprawdzić napięcie na linii +5Vsb (fioletowy kolor).

Rób jak uważasz, to w końcu jest Twój komp. Licz się tylko z tym, że przez ten tak zwany zasilacz do krainy wiecznego krzemu może odejść dowolny podzespół, więc dla bezpieczeństwa rób regularny backup ważnych danych.

Guest rekin22a

dzięki za info.Sevard ja wnim wymieniałem raz zasialcz bo go spaliłem jak grałem w Sacred.zminiłem napięcie.

A mogło wtedy coś oprócz zasilacza uszkodzić?? :oczy_na:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...