Commandos Posted June 22 Report Share Posted June 22 Witam pomyślałem że podzielę się z wami projektem gry który stworzyłem ostatnio pod konsole NES w języku C. Jest to gra Project Commando Jest to gra w stylu Commando. Zadanie jest proste trzeba zdobyć 100pkt . Gra została zaprogramowana w języku C używając kompilatora cc65 oraz materiałów z internetu. Pierwszą część gry stworzyłem w 1998 było to także Project Commando ale było zaprogramowane w Quick Basicu pod dosem. Gra była nieco inna ale z tą samą grafiką i trochę innym story - wtedy należało zniszczyć wóz nuklearny . Jestem bardzo szczęśliwy że mogę ją przesłać do was na forum CD-ACTION tak aby każdy kto chce zagrać mógł to zrobić za darmo . Gra do działania potrzebuje emulatora NES'a najlepiej Mesen ustawiony na tryb PAL. Plik z grą zajmuje jedynie 40kb Przesyłam link do gry Grę oraz emulator można również pobrać ze strony z moimi projektami https://sites.google.com/view/mateuszpawlowski/strona-g%C5%82%C3%B3wna Pozdrawiam Mateusz Pawłowski project_commando.nes Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...