Skocz do zawartości

Polecane posty

Napisano

Mieszkam na wsi i mój obecny dostawca internetu postanowił zamknąć usługi, jednak niedługo będę mieć przy domu światłowód. Żeby dotrwać do tego momentu i nie musieć podpisywać umów postanowiłem skorzystać z usług internetu mobilnego z karty SIM. Żeby nie przepłacać i nie kupować dwa razy rutera chciałbym się zapytać jaki ruter na kartę SIM polecacie, by nadawał też się później do światłowodu? (prędkości światłowodu niestety nie mogę podać)

Napisano

Routery z dobrymi możliwościami WiFi mają niestety kiepskie modemy 3G/4G, a do tego sporo kosztują.

Wybrałbym jakiś porządny router (np. ASUS TUF Gaming AX5400) z obsługą tetheringu z Androida - smartfon z tym systemem byłby swoistym modemem.

Napisano

To combo sobie odpuszczę... A taki ruter po prostu na SIM?
Co do smartfona to wiem, że może być modemem, ale chce go oszczędzić by nie pracował i nie był podłączony do prądu aż tyle czasu. Dlatego wolałbym jakiś ruter na SIM :)

Napisano

Przy aktualnych cenach, rozsądnie wygląda ZTE MF286D (500 zł w Play) czy też Huawei B818 (820 zł w T-Mobile - Huawei 4GRouter 3 Prime).

Wspomniane modele powinny dobrze sprawdzać się jako modemy LTE, ale pod względem stricte możliwości WiFi, lepszym rozwiązaniem może być jakiś zwykły (bez 4G) router w cenie ~200 zł.

Napisano (edytowany)

A nie prościej kupić porządny router z portem USB i do tego modem (router podłączany przez USB też się nada) 3G/4G na USB? Np. wspomniany ASUS wspiera coś takiego.

Edytowano przez Sevard

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
  • Kto przegląda   0 użytkowników

• Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Utwórz nowe...