SerwusX Posted November 22, 2021 Report Share Posted November 22, 2021 Hej. Akurat mam miejsce na ścianie, żeby powiesić telewizor o takich wymiarach. Wszystkie smart tv, netfliksy i inne takie powinien mieć. Telewizor byłby głównie do filmów i seriali, okazjonalnie do gier (bardzo okazjonalnie). Jaka technologia jest teraz na topie, co warto polecić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bull3t Posted November 23, 2021 Report Share Posted November 23, 2021 Gdyby mógł to być ekran 43", to bym zasugerował np. Sony KD-43X85J. Nie jestem przekonany, czy jakiś model z mniejszą matrycą jest naprawdę godny polecenia. Swoją drogą, w przyszłym roku ma pojawić się LG OLED z matrycą 42 cale. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SerwusX Posted November 24, 2021 Author Report Share Posted November 24, 2021 Mam ograniczoną przestrzeń niestety i znajdowałbym się jakieś 2 metry od telewizora, dlatego celuję w coś o małych wymiarach i dużej rozdzielczości. W sumie może opcją jest duży monitor? Muszę zgłębić temat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bull3t Posted November 25, 2021 Report Share Posted November 25, 2021 Może po prostu warto poczekać na OLEDA od LG o przekątnej 42". Wygląda na to, że zostanie zaprezentowany w styczniu: https://tftcentral.co.uk/news/lg-c2-oled-tv-line-up-leaked-including-the-42-oled42c2kna Żadna matryca VA (ani tym bardziej IPS) w monitorze nie zaoferuje takiej czerni i kontrastu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts