Jump to content
KendiFlow

Monitor wskazuje komunikat "Brak wejścia wideo"

Recommended Posts

Witam, dziś zakupiłem nowy monitor. Po podłączeniu monitora do komputera na ekranie pojawił się komunikat "Brak wejścia wideo" i po jakichś 3-5 sekundach komunikat "przechodzenie w tryb uśpienia". Monitor to Phillips 243V7QS. Jest on podłączany do komputera kablem VGA dołączonym w zestawie do monitora. Dodam że karta graficzna (RX 580) nie ma wejścia VGA więc byłem zmuszony podłączyć monitor do płyty głównej (nie wiem czy to jest przyczyną). Co najważniejsze wcześniej komputer był podłączony do telewizora lecz kablem HDMI prosto z karty graficznej i wszytko działo bardzo dobrze. Wielokrotnie sprawdziłem stan kabla oraz czy jest on odpowiednio podłączony. Zastanawiam się nad kupnem kabla HDMI-VGA gdyż monitor ma tylko wejścia VGA i DVI. Proszę o pomoc, pozdrawiam

Share this post


Link to post
Share on other sites

@KendiFlow Wejscie na plycie glownej jest do zintegrowanej karty procka. Wejscie karty graficznej do twojego Radeona. Domyslam sie, ze chcesz korzystac z RXa, wiec podlacz monitor do niego.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Podłącz monitor do RXa kablem HDMI <-> DVI-D lub ewentualnie DP <-> DVI-D. Kabel HDMI <-> VGA musi być aktywny, co sprawia, że jest drogi i potrafi sprawiać różne dziwne problemy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...