Noodel Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Jaka jest właściwa temp. dla Radeów HD4850 (Gigabyte) (Crossfrajer) w stresie i w spoczynku? Bo chyba nie 120 i 80? W ogóle to mi te karty cuda robią: np. w niektórych grach (np. Simsy 3 (nie, nie gram. Tak, mam rodzeństwo) czy Bioshock) działa tyklo jedna karta. Czy jest inne wyjście, niż kupowania chłodzenia pasywnego i wiatraczka? Zapoznaj się z zasadami zakładania nowych tematów - GFR Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evunio Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 To ty masz radeona hd4850 czy hd3850 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noodel Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Of kors że HD4850 Pomylałem się Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evunio Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Nie da się ruchomić w takich grach gdzie nie są one zgodne z crossfire EDIT:Riva Tuner załatwi sprawę z przyśpieszeniem wiatraczków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michi93 Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 a czym sprawdzałeś temperatury??bo mi się wydaje ,że przy 120 stopniach by Ci się komp wyłączył.i jak z przewiewnością twojej obudowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noodel Posted July 10, 2009 Author Report Share Posted July 10, 2009 Sprawdzałem w Cataclyst Controll Centre. Obudowa taka jak tutaj: klik! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest michi93 Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 to sprawdź jakimś termometrem elektrycznym ew. speedfanem. buda fajna a jakieś wentyle masz zamontowane i jak z kablami czy nie walają się po całej budzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lordgraver Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 nie wiem czy jest to dobry pomysł ale u mnie działa a mam pasywne chłodzenie. Przykrec z boku jakis wetylator moze pomoze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lomelindi Posted July 10, 2009 Report Share Posted July 10, 2009 Noodel Ale medal to ci się należy;) Zgłaszano nam już tu 100 - 105 stopni, ale 120 to forumowy rekord:) W ogóle 2x HD 4850 to najgorsze z możliwych rozwiązań. Nie mają dwuslotowego chłodzenia, więc ciepłe powietrze, zamiast być wywiewane na zewnątrz, tylko się miesza w środku. Przydałby się wiatrak wiejący bezpośrednio na karty. Najlepiej zainstaluj go na tej siatce z boku obudowy. Taki z możliwie jak największym przepływem powietrza na minutę. O szczegóły pytaj michi'ego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noodel Posted July 13, 2009 Author Report Share Posted July 13, 2009 Ale medal to ci się należy;) Zgłaszano nam już tu 100 - 105 stopni, ale 120 to forumowy rekord:) Łaaa, zaszczycony jestem ja Przydałby się wiatrak wiejący bezpośrednio na karty. Na razie to mam tak ustawiony taki wiatrak co się na biurku stawia BTW: Zainstalowałem Riva Tune, ale jak tego się używa? Link to comment Share on other sites More sharing options...