Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Noodel

Jakie są właściwe udostępatury dla dwóch Radeonów 4850?

Recommended Posts

Jaka jest właściwa temp. dla Radeów HD4850 (Gigabyte) (Crossfrajer) w stresie i w spoczynku? Bo chyba nie 120 i 80?

W ogóle to mi te karty cuda robią: np. w niektórych grach (np. Simsy 3 (nie, nie gram. Tak, mam rodzeństwo) czy Bioshock) działa tyklo jedna karta.

Czy jest inne wyjście, niż kupowania chłodzenia pasywnego i wiatraczka?

Zapoznaj się z zasadami zakładania nowych tematów - GFR

Guest michi93

a czym sprawdzałeś temperatury??bo mi się wydaje ,że przy 120 stopniach by Ci się komp wyłączył.i jak z przewiewnością twojej obudowy?

Guest michi93

to sprawdź jakimś termometrem elektrycznym ew. speedfanem.

buda fajna a jakieś wentyle masz zamontowane i jak z kablami czy nie walają się po całej budzie?

Noodel

Ale medal to ci się należy;) Zgłaszano nam już tu 100 - 105 stopni, ale 120 to forumowy rekord:)

W ogóle 2x HD 4850 to najgorsze z możliwych rozwiązań. Nie mają dwuslotowego chłodzenia, więc ciepłe powietrze, zamiast być wywiewane na zewnątrz, tylko się miesza w środku. Przydałby się wiatrak wiejący bezpośrednio na karty. Najlepiej zainstaluj go na tej siatce z boku obudowy. Taki z możliwie jak największym przepływem powietrza na minutę. O szczegóły pytaj michi'ego.

Ale medal to ci się należy;) Zgłaszano nam już tu 100 - 105 stopni, ale 120 to forumowy rekord:)

Łaaa, zaszczycony jestem ja :D:P

Przydałby się wiatrak wiejący bezpośrednio na karty.

Na razie to mam tak ustawiony taki wiatrak co się na biurku stawia :P

BTW: Zainstalowałem Riva Tune, ale jak tego się używa?

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...