UpiornyOrszak Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 Cześć, ostatnio zacząłem grać w Greedfalla, gra wciąga jak bagno, ale niestety mam z nią pewien dosyć irytujący problem. Chodzi o to że gdy uruchamiam grę to wszystko jest w porządku, mam stałe 60 klatek z drobnymi spadkami w niektórych momentach co jest całkowicie akceptowalne, natomiast kiedy tylko zmienię lokację to liczba fpsów spada do poziomu 15-27. Co ciekawe gdy ponownie uruchomię grę to w magiczny sposób znów na liczniku pojawia się z powrotem 60 fps i ze mną zostaje do ponownej zmiany lokacji. Ktoś się może orientuje czym to może być spowodowane? Temperatury są w normie, przerzucenie gry na dysk SSD nic nie zmieniło, sterowniki akutalne. Nie mam pojęcia co jeszcze może być powodem takiego zachowania gry, dodam że wspomniane spadki występują zarówno na ustawieniach niskich jak i wysokich. Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] 47 Posted December 28, 2019 Report Share Posted December 28, 2019 W necie piszą, że może chodzić o przepełniający się VRAM. https://steamcommunity.com/app/606880/discussions/0/2552901289720612897/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...