Jump to content
Sign in to follow this  
chomiczonek

ASUS M2N-SLI Deluxe nie działa z kartami NVidia

Recommended Posts

Witam,

Składam peceta ze SLI 7900GT na płycie ASUS M2N-SLI Deluxe i odkryłem nietypowy problem, mianowicie płyta nie chce współpracować z kartami NVidia :( Co dziwne HD 2600XT i R9 280x działają bez problemu, natomiast 9600GT i 7900GT nie. Objaw jest następujący: karta rozkręca wentylatory na bardzo wysokie obroty i spowalnia, nie ma obrazu. Występuje on zarówno na 7900gt i 9600gt. Karty NV są na 100 dobre bo na 9600gt i 7900GT grałem w NFS Pro street na drugim kompie(C2Q 6600+ 3GB RAM, ASrock 4CoreDual-VSTA, zasilacz delta 400W) wydajność jest OK oraz karty startują "od strzała".
Reszta specyfikacji kompa w którym jest problem z kartami NV:

ASUS M2N-SLI Deluxe

Athlon 64 x2 6000+ stock na chłodzeniu BOX z Phenoma II ( tymczasowo)

2 X 1GB RAM Samsung 666 MHz M378T2863QZS

CHIEFTEC CTG-600-80P

Karta którą chcę włożyć to ASUS 7900GT EN7900GT/2DHT/256M/MAX/SI

Reszta podzespołów jak HDD, DVD itd. odłączone.

Edited by chomiczonek

Share this post


Link to post
Share on other sites

W przypadku podłączenia jednego GPU podłącz dodatkowe zasilanie.

W przypadku SLI:

- wymagane dodatkowe zasilanie dla dwóch GPU

- połączenie kart złączem SLI

- do działania SLI łączysz identyczne GPU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...