Adu93 Posted November 18, 2018 Report Share Posted November 18, 2018 Witam mam taki dziwny problem, kupiłem niedawno PS4 i mam problem z połączeniem z internetem, kiedy włączam ps4, jestem podłączony pod wifi (pokazuje stan połączony) ale internet nie działa, w teście połączenia też jest niepowodzenie, dopiero po resecie routera wszystko działa i jest ok, i za każdym kiedy włączam od nowa konsole muszę resetować router, troche to męczące, podejrzewam że mam gdzieś pogrzebane w ustawieniach, nic nie zmieniałem od kupna , ani nic nie ustawialem, jakieś pomysły? Router od UPC Connect box Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted November 18, 2018 Report Share Posted November 18, 2018 Na którym etapie testu się wykłada - dostępu do Internetu czy przy wpisywaniu do PSN? I jaki jest kod błędu? Używasz DHCP czy statycznych adresów? Jakie masz DNSy na routerze a jakie na konsoli? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adu93 Posted November 18, 2018 Author Report Share Posted November 18, 2018 OK a więc wywala się na "Uzyskaj adres IP" Kod błędu : Nie można adresu IP w określonym czasie (CE-33984-7) Co do ustawień konsoli DNS i pytanie o DHCP - NIe mam pojęcia xP Tu wstawiam ipconfig z kompa : https://imgur.com/a/9SkAuyy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted November 18, 2018 Report Share Posted November 18, 2018 A nie prościej było zrobić screena? Ustaw konsolę w ten sposób: Set up Internet Connection > Custom IP Address Settings: Manual IP Address: 192.168.0.140 Subnet Mask: 255.255.255.0 Default Gateway: 192.168.0.1 Primary DNS: 9.9.9.9 Secondary DNS: 8.8.8.8 MTU: Automatic Proxy Server: Do Not Use Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adu93 Posted November 18, 2018 Author Report Share Posted November 18, 2018 Ustawiłem wszystko jak napisałeś i niestety, dalej to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
[Ekspert] Sergi Posted November 18, 2018 Report Share Posted November 18, 2018 Wygląda na problem z routerem. A inne urządzenia podpięte do niego nie mają takiego problemu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adu93 Posted November 18, 2018 Author Report Share Posted November 18, 2018 Nie, czy wifi w telefonie , czy w komputerze działa ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...