AdziuHydraulik Posted October 21, 2018 Report Share Posted October 21, 2018 (edited) Witajcie piękni i kochani, sytuacja, którą opisze przyprawia mnie o wrzody na żołądku... ale do rzeczy. Chciałem zainstalować na swoim komputerze nowy system (już się wcześniej to robiło, ale z wiekiem człowiek chyba głupieje) taki jak w temacie. Niestety mam z tym spory problem. Podczas jego instalacji dochodzę do takiego momentu jaki przedstawiłem w załączniku na zdjęciu. Na nim widzimy podział dysku. W tym momencie chciałbym te stare partycje usunąć, po czym następnie stworzyć nowe (jak się domyślam w późniejszych etapach). Niestety tego nie potrafię/nie mogę zrobić ponieważ wszystkie opcje, oprócz "odśwież" oraz "załaduj sterownik" są na szaro i nie mogę ich wybrać. Dodam, iż mogłem sformatować jedną partycję i zainstalować na niej system, jednakże ja chciałbym abym mógł usunąć te partycje i żeby system był "goły" po wgraniu windy 10. Pozostałe partycje pozostały nie tknięte i zawierają dane takie jak z przed "zainstalowania nowego systemu". Proszę Was serdecznie o pomoc bo mnie już nosi normalnie... czy coś robię nie tak? Oglądałem poradniki itd. a tu jednak nie jest tak kolorowo jak wydawać by się mogło Edited October 21, 2018 by AdziuHydraulik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 16, 2019 Report Share Posted February 16, 2019 (edited) Temat pewnie nieaktualny ale masz partycje dynamiczne GPT/UEFI i często problem występuje kiedy instalujesz system z USB w trybie MBR. Utwórz system ponownie na pendrive w trybie GPT/UEFI bo w tym obecnym na zdjęciu trybie rozruchu systemu możesz jedynie skorzystać z DISKPARTA lub skorzystać z konwersji Programu do partycjonowania. Tryb rozruchu MBR zainstalujesz jedynie Partycję typ woluminu prosty. Edited February 16, 2019 by cali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdziuHydraulik Posted May 28, 2019 Author Report Share Posted May 28, 2019 Kurcze! Niby temat nieaktualny, ale dzięki tej odpowiedzi będę w tym tygodniu walczył z tym. Dziękuję Ci serdecznie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...