Equisetum Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Mam takie szybkie pytanko, jako że rozmyślałem nad podmianką mojego i5 6600k na i7 6700k od pewnego czasu, trafiła się taka oferta: https://allegro.pl/intel-core-i7-i7-6700k-nowy-w-cenie-uzywanego-i7594238981.html De facto 1050 zł z nowy procesor i7 6700k. Moją i5 mógłbym bez większych problemów sprzedać w granicach 600-700 zł (tak mi się zdaje). Moje pytanie brzmi: czy w/w cena wydaje się ok i czy mając fakturę od sprzedawcy mogę w razie problemów reklamować towar bezpośrednio u Intela? Jest sens podmieniać ten procek, czy może lepiej jednak przesiąść się na któregoś nowego Ryzena a obecną podstawkę po prostu sprzedać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Jeśli nie zamierzasz prędko zmieniać GTX 1060, to raczej taki manewr nie ma sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equisetum Posted October 3, 2018 Author Report Share Posted October 3, 2018 W sumie z kartą też się cały czas borykam, ale ostatecznie uznałem, że skoro 1060 przy FHD nie sprawia żadnych problemów, to odpuszczę i poczekam. Zagłębiłem się w te procki ciut bardziej i zgodnie z twoimi słowami, w życiu nie zauważę różnicy przy tym monitorze i odpuszczam sobie. Dzięki za odpowiedź temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirian Posted October 3, 2018 Report Share Posted October 3, 2018 Problem rozwiązany, więc temat zamykam. W razie potrzeby otwarcia tematu, autor jest proszony o kontakt przez PW z którymś z aktualnie obecnych na forum moderatorów. Link to comment Share on other sites More sharing options...