sabaru Posted September 25, 2018 Report Share Posted September 25, 2018 (edited) Witam. Chciałem nagrać z kilku gier kilka filmików. Same gry działają płynnie w 60 fps i więcej i to na najwyższy detalach. Jednak kiedy próbuje nagrać film za pomocą jakiego kolwiek programu do nagrywania to gry zaczynają działać wolniej i się czasami przycinają. FPS wtedy spada nawet do 30 klatek i niżej. Mój sprzęt to: System: W8.1 64 bit oryginalny, nie dawno po formacie Karta: palit geforce gtx 1060 dual 6gb gddr5 Płyta: msi z97 gaming 3 Ram: hyperx ddr3 4gb 1600 / 3x Dysk: wdc wd10ezex-08m2na Zasilacz: zasilacz 500w be quiet Procek: i5-4690k 3.5 GHz Programy jakie sprawdzałem to: OBS, Action, Fraps i było jeszcze kilka innych ale już nie pamiętam. Próbowałem je ustawiać z pomocą różnych poradnik ale efekt końcowy jest podobny. Co może być przyczyną takiego zjawiska i jak to naprawić? Dodam że wszystkie sterowniki i program mam aktualne. Edited September 26, 2018 by sabaru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yojc Posted September 26, 2018 Report Share Posted September 26, 2018 Nie podałeś procesora. Pewnie nie wyrabia albo on, albo dysk twardy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sabaru Posted September 26, 2018 Author Report Share Posted September 26, 2018 Dane uzupełniłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cali Posted February 16, 2019 Report Share Posted February 16, 2019 Normalne że przy nagrywaniu filmików z gier FPS spada w grach to nie problem. Większość youtuberów korzysta z zewnętrznych urządzeń do przechwytywania obrazu. Chyba że masz potworka wydajnościowego a nie PC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...