Zyll Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Mam problem z ustawieniem pada w tej grze. W opcjach przy konfiguracji klawiszy, tylko wciskanie "góra" i "dół" coś daje. Reszta przycisków jest martwa. Komputer: Intel Celeron CPU 2.00 Ghz 384 MB RAMU Geforce 6200 Pad e5 VIBRA PC GAMEPAD GP029 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GallSynonim Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 Spróbuj odłączyć i podłączyć pada. U mnie konfiguruje się poprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vanity Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Mi też nie chce działać. Zaden guzik nie działa, tylko jak się nacisnie co się chce skonfigurować to jest napisane Ustaw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokudaime Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 Ta gra jest jakas uszkodzona. Mnie na poczatku nie chciala sie konfigurowac z padem potem pojawialo sie ustaw, na koncu niby sie ustawilo, ale postacie albo biegną z wlasnej woli albo wcale. Ktos wie moze co z tym zrobic??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil19920404 Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 zawsze tak robię jak mi pad (mam kable na usb i ps2) nie działa w jakieś grze 1. zainstalujcie sterowniki do pada (często gram bez) 2. odłączcie inne urządzenia i kontrolery usb (kierownicę, huby itp) 3 ponowne uruchomienie kompa 4. włączamy gierkę i modyfikujemy sterowanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
los Posted May 16, 2009 Report Share Posted May 16, 2009 zależy też chyba od ustawień w czasie meczu, bo albo "classic" albo "advanced" i na jednych, u mnie, wszystko działało normalnie, a na drugich w sterowaniu się nie połapałem widocznie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldon Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Również mam problem z ustawieniem pada. Gra wykrywa mi lewy analog jako przyciski, natomiast prawy jako lewy -_- Mimo wszystko po ustawieniu i włączeniu meczu, gracze biegają tylko w prawo i nie reagują na żadne komendy kierunku. Wszystkie akcje(podanie, strzał, zwód sprint, zmiana gracza itd) działają. Szkoda tylko, że nie mam szans dobiec do bramki^^ Sterowniki mam zainstalowane, w innych grach wszystko działa, podczas kalibracji sprzętu również jest wszystko ok, więc czemu gra wykrywa zupełnie co innego? Natomiast kiedy ustawiam sterowanie na klawiaturę to mecz ładuje się do 100% i zawiesza na amen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokudaime Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 Wygląda na to ze gra działa sprawnie tylko z niektórymi padami i jak na złość mój do tej listy się nie zalicza dokładniejszy opis choć po angielsku znajdziecie tu Link to comment Share on other sites More sharing options...
popekpl Posted May 24, 2009 Report Share Posted May 24, 2009 a ja mam coś takiego że mi wogule pada w grze nie wykrywa mam tylko klawiaturę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldon Posted May 25, 2009 Report Share Posted May 25, 2009 Logitech "Precision", Dual Action, Rumble Pad 2 = work fine z linka Rokudaime. Posiadam Rumblepad 2 i dzije się to co napisałem wyżej...ktos ma pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gilban Posted May 26, 2009 Report Share Posted May 26, 2009 Witam. Ja mam pada: Logitech Chillstream Controller - ten z wentylatorkami zamiast wibracji. pad w Windows jest wykrywany jak ten od Xbox 360 i Windows XP sam pobiera i instaluje sobie sterowniki - vista ma je na dzień dobry w sobie. I też mam na dzień dobry problem z tym padem w tej grze bowiem nie wszystko działa jak należy a w grze przeciwnik biegnie gdzieś do ściany sam i potem tylko na boki można nim sterować. Czy ma ktoś pomysł co z tym zrobić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MER Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Zawsze jak mam problem z padem w jakiejś grze (gram na padzie ps3 przez bluetooth i pad ps2+przejściówka ) używam programu xpadder. Opis ze strony padder symuluje przyciski klawiatury na twoim padzie. Możesz do każdego przycisku na padzie przyporządkować dany ruch myszki, czy klawisz. Program jest przydatny, jeśli chcemy pograć w gry, które nie obsługują pada (np. z DOS Box, gry z Internetu). Oto link l http://www.pobieralnia.pl/plik-5219-xpadder.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokudaime Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Wydaje mi się, że w tym wypadku program nie pomoże, gdyż w grę wchodzą głownie analogi i może być problem z przypisaniem ich ruchom klawiatury lub myszki, ale nie omieszkam spróbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MER Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Zapomniałem dodać ze mam tą grę (na steama) i mi działa na xpadder normalniea ......... Jeśli pad jest widoczny w windowsie to da się używać w każdej grze i w środowisku windows np. zamiast myszki (mało praktyczne) na tym xpadder GTA 4 działał bez problemu i inne gry ..... trzeba tylko skonfigurować pada pod przyciski z klawiatury które odpowiadają funkcją w grze (np. W=do przodu do w xpadder ustawiamy ze W to analog góra itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aldon Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 O, w końcu jakieś rozwiązanie. Jutro się tym pobawię, ale z góry dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rokudaime Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Sprawdzone co najmniej u mnie da rade to zrobic, choc juz mi sie nie chce z tym dalej kombinowac. Ale pomysl spoko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MER Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 konfiguracja tego trwa 5 minut mozna rózne ustawienia guzików zpisać w jednym profilu i zmieniać w zalezności od gry Link to comment Share on other sites More sharing options...
SeaAngel Posted June 18, 2009 Report Share Posted June 18, 2009 Logitech Chillstram na sterownikach XBCD (Xbox) Właśnie zainstalowałem grę i oczywiście klapa... widzę, że nie tylko u mnie: Ja za to mam na lewej gałce lewo/prawo (tyle, że pod gałkami dół/góra), a na prawej właśnie dół/góra (dla odmiany normalnie). Zmienić się w opcjach oczywiście tego nie da, ale mam nadzieję, że ten xpadder mi pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord Nargogh Posted June 20, 2009 Report Share Posted June 20, 2009 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...