Jump to content
Sign in to follow this  
Major Domo

Czarny ekran, zero POST

Recommended Posts

Moja stacjonarka przez jakiś rok leżała odłogiem. Po podłączeniu mam czarny ekran, mie bootuje, nie ma POSTu, nic. Bios dźwiękowo nic nie sygnalizuje, testy zarówno na zewnętrznej jak i integrze dały ten sam efekt. Cztery kości RAM, jedna, brak - to samo, cisza i pusty ekran. Wyciągnąłem procesor, sprawdziłem czy nic się z nim nie stało - nic. Jestem po prostu w kropce.

i5 4670k
4x4GB DDR3 Corsaira
GTX 970GV-N970WF3OC-4GD
Mobo Asus Z87-A
Zasilacz SilentiumPC Deus M1 550W

EDIT:
Część problemu się rozwiązała - problemy z RAMem. Teraz druga część, aka "CO TU SIĘ ODMIERDZIELA"
Położony na boku komputer działa bezproblemowo, postawiony normalnie nadal się nie bootuje i albo świeci ciągłym VGA LED, albo wchodzi w loop CPU LED, VGA LED. Wymontowałem chłodzenie żeby sprawdzić czy to nie jest może zbytni ucisk na którą część procesora, ale nie. Wieczorem rozkręcę go do gołej obudowy i dam sprawozdanie jak to w środku pachnie, bo wygląda mi to na zwarcie.

Edited by Major Domo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...