Jump to content

Recommended Posts

Witam, dzisiaj dokonałem zakupu nowej karty a mianowicie gtx 970 g1 gaming. Wszystko było spoko aż do momentu odpalenia gry (Wiedźmin 3) GeForce experience zoptymalizowało Wieśka na ustawienia Wysokie/Ultra. Po włączeniu gry miałem może max 30 fps. Gdy zmieniłem ustawienia na niskie było chwilowe skoki do 40fps. Gra była praktycznie niegrywalna tak jak na starej karcie gtx660. Nie wiem co może być tego przyczyną. Jak ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam 

-Gigabyte gtx970 g1 gaming 

-i5 4440

-8GB RAM

Edited by HaSzU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Usunąłeś poprzednie i zainstalowałeś nowe sterowniki? Podaj markę i moc zasilacza.

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minut temu, emqi napisał:

Usunąłeś poprzednie i zainstalowałeś nowe sterowniki? Podaj markę i moc zasilacza.

Marka: Gigabyte Moc: 600w. Pobrałem i zainstalowałem sterowniki przez geforce experience. Nic nie odinstalowywałem.

Edited by HaSzU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najpierw wywal to [ciach] GeForce Experience, a później sprawdź czy podpiąłeś dodatkowe zasilanie do karty. Przeinstaluj też sterowniki do wersji 365.19, ale zaznacz CZYSTĄ INSTALACJĘ i odznacz [ciach] GeForce Experience.

Używanie wulgaryzmów, nawet wykropkowanych nie jest na tym forum mile widziane.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
47 minut temu, Jaro070 napisał:

Najpierw wywal to [ciach] GeForce Experience, a później sprawdź czy podpiąłeś dodatkowe zasilanie do karty. Przeinstaluj też sterowniki do wersji 365.19, ale zaznacz CZYSTĄ INSTALACJĘ i odznacz [ciach] GeForce Experience.

Używanie wulgaryzmów, nawet wykropkowanych nie jest na tym forum mile widziane.

Super pomogło, dzięki wielkie za pomoc :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam. Już raz temat został zamknięty ale sytuacja się powtarza. Po ponownym uruchomieniu gry w tym przypadku Wiedźmin 3 gra jest w maks 40 fps'ach. Wcześniej po odinstalowaniu starych sterowników do karty i zainstalowaniu nowych do gtx970 było 40-80 fps na ustawieniach wysokich/uber. W innych grac komputer też zachowuje się tak jakby działał na mojej starej karcie (gtx660). Jeżeli ktoś przypuszcza co może być przyczyną tak niskich fps'ów to zachęcam do wzięcia udziału w temacie. Pozdrawiam

 

 

-Gigabyte gtx970 g1 gaming

-intel core i5 4440 3,1 Ghz

-tt lightpower 600w

-8GB RAM

 

 

Edited by HaSzU

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...