Jump to content

Nowy sprzęt

Hamster79

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Plan zakupu komputera (skrzynka + monitor). Może być bez dysków, które mam z poprzedniego komputera.

Budżet: 3000zł

Zastosowanie: Komputer głównie jako serwer torrentów (24h) + czasem jakaś gra (głównie Fallout 4)

Zakupy: Po majówce

Komputer będzie pracował 24 godziny na dobę. Zależy mi na energooszczędności, ale żeby w razie ochoty pogrania w coś obyło się bez wkurzania, że coś mi nie pójdzie. Nie zależy mi na ultra w Wiedźminie 3.

3 godziny temu, Ationx napisał:

Ta informacja o czterech dyskach to chyba wleciała jednym uchem, a drugim wyleciała :)
Problem polega na tym, że nie przypominam sobie żadnej taniej budy ze sporą ilością miejsc na dyski. Tak swoją drogą, wszystkie mają 3.5''?

4 dyski to jeszcze nie tragedia. Ze względnie tanich obudów tyle dysków pomieszczą np. SilentiumPC Gladius M20, Zalmany R1, Z1 i Z3, CoolerMaster Elite K280, K310, K330, K330U, K333, K350, N300, K430, 431 i Force 500. Jeśli jest potrzebne więcej miejsca na dyski 3,5 cala, to też się coś znajdzie.

Ja mam nieco inne pytanie - te dyski pracują w jakiejś macierzy?

Dyski nie pracowały w żadnej macierzy. Budę już mamy już wybraną, żeby wszystko pasowało. Tez nie sprecyzowałem, że chodzi mi raczej o same bebechy plus monitor.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...