Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość

Brak dostepu do internetu

Polecane posty

Gość

Zdarza mi sie rzadko ale jest to upierdliwe wczoraj walczyłem z tym prawie godzinę jak załapało i miałem połączenie między pc a ruterem i neta.Mam ruter asusa  DSL-N14U nie narzekam na niego tak jak wcześniej na TPlinka gdzie było to często notoryczne gubił połączenie z PC a ADSL z gniazda było cały czas połączenie.A więc jest tak nie kiedy włączam kompa i nie mam netu bo wywala komunikat brak połączenia (mogą być potrzebne informacje o logowaniu )z serwerem na konfiguracji Asusa.ADSL ciągle się pali dioda a dioda netu nie.Muszę go kila razy wyłączać ze sieci i włączać jak załapie i jest połączenie podobnie pomaga ponowne zatwierdzenie w konfiguracji na stronie Asusa.Czym może być to spowodowane zdarza się to rzadko ale zanim mi załapie mija nawet godzina po zabawie w odłączanie i podłączanie zasilacza z sieci dodam że na stronie konfiguracji asusa ruter nie gubi konfiguracji logina i hasła wszystko jest tak jak powinno?

Edytowano przez spinacz66

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Gość

Czy ja pisze po chińsku jak toś jest nie abla to i tak nie zrozumie inaczej?

więc dla mniej  kumatych wygląda to tak:

1.Włączam kompa na ikonie dostępu jest trójkąt i wywala info może być potrzebne dane do logowania(dioda ADSL się pali ale dioda internetu nie)

2.Wchodzę na serw z ustawieniami asusa wszytko jest ok

3.Bawię się z odłączaniem z sieci rutera i ponownym podłączaniem bo tak kazano mi na infolini orange oraz kilku informatyków z telekomunikacji(ustawień ponownych albo resetów rutera nie kazano mi robić bo nie gubi mi ustawień asus i tak to nic nie da) ale jest to uciążliwe bo nie kiedy mija nawet godzina nie kiedy mniej zanim załapie ale działa cały czas.Podobno to jest norma bo rutery się wieszają nie kiedy ale wkurza mnie bo nie kiedy długo to trwa zanim załapie ale działa normalnie zdarza się to raz na 3 albo pół roku

Edytowano przez spinacz66

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Jeśli autentykacja urządzenia dostępowego trwa godzinę po jego restarcie, to można domniemywać, iż problem jest po stronie infrastruktury dostawcy.

PS Za powyższego posta zostajesz nagrodzony ostrzeżeniem i obietnicą moderacji, jeśli nie zaprzestaniesz dokonywania gwałtów na polskiej interpunkcji.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

@spinacz66 nie piszesz po chińsku ale po polsku również nie. Wracając do problemu. Czy wszystkie urządzenia w sieci mają problem z połączeniem do routera? Pingi dochodzą do routera (tj. połączenie lokalne działa ale nie ma wyjścia na "świat")? Sprawdź logi na tym ASUS'ie co się dzieje w przypadku gdy komputery utracą połączenie i ew. wrzuć je tutaj jeżeli nie możesz się w nich odnaleźć.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×