Equisetum Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Witam, Mam taki problem, że moje biurko pod komputer stoi bezpośrednio na ładnym (i drogim) parkiecie jesionowym, którego nie mogę uszkodzić. Do tej pory siedziałem na zwykłym krześle (podbitym filcem od spodu), ale to rozwiązanie mi wykończy plecy. Ktoś może mi polecić jakiś dobry fotel, który zapewniłby dobrą ochronę powierzchni podłogi, a przy tym komfort pracy/gry na kompie? Słyszałem o czymś takim jak silikonowe (nierysujące) kółka. Ktoś się z tym spotkał, coś może powiedzieć? Planuję tak czy inaczej zakup podkładki pod fotel (120x100), ale z doświadczenia wiem, że czasami się z niej "zjedzie" nawet nie zauważając, a wtedy kaplica. Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 20, 2016 Report Share Posted April 20, 2016 Jakikolwiek by to fotel nie był, to i tak po pewnym czasie zrobi z parkietu sieczkę (mam od lat gumowe kółka i może się niszczy trochę wolniej, ale podłoga tak czy inaczej nadaje się do cyklinowania). Jedynym wyjściem jest kupno ochraniacza/maty ochronnej. Niekoniecznie tej. Ewentualnie równie dobrze (jak nie lepiej) powinien się sprawować mały dywanik czy kawałek wykładziny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Equisetum Posted April 21, 2016 Author Report Share Posted April 21, 2016 Może rzeczywiście walnąć tam dywanik i będzie spokój a krzesło kupować już tylko patrząc na wygodę. Te maty z tworzywa jakoś mi się nie widzą. Mam wrażenie, że jak wejdzie tam pod spód trochę piasku to jeżdżąc krzesełkiem zrobi się nawet większy wietnam niż normalnie. Ok, temat można zamknąć, jadę po dywan najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
webtom Posted April 21, 2016 Report Share Posted April 21, 2016 Problem rozwiązany, więc temat zamykam.W razie potrzeby otwarcia tematu, proszę autora o kontakt przez PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.