Jump to content

Ekstremalnie - komputer do 1000zł :)

Gumi5

Recommended Posts

Problem jest taki - komputer do 1000zł, w tej cenie jak najbardziej nastawiony na granie - jakieś starsze graty spoko, byle wszystko było nowe, byle chodził Minecraft i trochę nowsze gierki, oczywiście w miarę możliwości bo zdaję sobie sprawę że 1000zł to na sprzęt do grania minimum 2-3 razy za mało. Z wymagań innych - bez systemu i obudowy, to się wywali ze starego. Niestety nie wiem co tam jeszcze siedzi, jaki zasilacz i dysk więc wszystko trzeba dokupić, no i karta koniecznie z wejściem DVI.

Dzięki wielkie!

3 minuty temu, Gumi5 napisał:

Niestety nie wiem co tam jeszcze siedzi

To sprawdź :) - za 1000 zł z nowych części nie złożysz nic do grania, ale jeśli masz już obudowę, zasilacz i dyski to czemu by ich nie wykorzystać? Sprawdź model płyty głównej i RAM-ów programem CPU-Z, dysku np. programem HDTune, a co do zasilacza to najlepiej będzie, jak odkręcisz panel boczny obudowy i zrobisz zdjęcie tabliczki znamionowej zasilacza.

Generalnie temat tak trzy po trzy ogarniam, kiedyś w tym siedziałem odrobinkę ale wypadłem z obiegu i nie umiem już złożyć kompa :P Problem jest taki że ja mógłbym to wszystko podać, ale nie mam fizycznego dostępu do kompa, ani żadnego ogarniętego znajomego w okolicy, może się to uda załatwić ale chciałbym poznać jakieś opcje na tą sytuację.

EDIT
W weekend będę mógł kompa obejrzeć więc spoko i kwota do 1200 wzrasta :) Podbiję temat po weekendzie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...